Izvor:
16.06.2024 u 23:00
0

Dobro pogledajte šta piše na bočici: Sredstvo za komarce mora da ima ove sastojke da bi vas zaštitilo

Kada kupujete preparat protiv komaraca pogledajte da li sadrži sastojke koji teraju ove insekte.

Probali ste mnogo proizvoda koji štite od komaraca, ali su vas komarci i dalje ujedali i kvarili vam lepo veče ili boravak u prirodi. Ovi sastojci će vas sigurno zaštititi. Obavezno pogledajte da li ih ima na preparatu koji kupujete.

DEET

Najpoznatiji sastojak većine proizvoda protiv komaraca će ih najverovatnije oterati od vas, ali sredstvo treba da sadrži oko 30 odsto DEET-a. Sa 10 odsto će vas čuvati od komaraca 1,5 sat, a sa 30 odsto 5-6 sati. Mogu ga koristiti i trudnice, dojilje i bebe.

Ikaridin

Preparat protiv komaraca koji sadrži ikaridin će vas spasiti od ovih napasti. Ovaj sastojak je veoma efikasan kada je reč o zaštiti, a sredstvo na njegovoj bazi može da koristi cela porodica. Ukoliko dođe u kontakt sa osećom neće ostaviti fleke.

IR3535

Kada kupite sredstvo protiv komaraca koje ima ovaj sastojak, bićete zaštićeni i od krpelja. Možete da ga upotrebljavate i za decu, jer je potpuno bezbedan. Prema nekim istraživanjima proizvodi koji sadrže IR3535 su efikasniji od onih koji u sebi imaju DEET.

Metil-nonil-keton

Prirodno se nalazi u paradajzu, a proizvodi se i sintetički. Sredstva protiv komaraca koja sadrže ovaj sastojak su delotvorna kao ona koja imaju 30 odsto DEET-a. Dakle, štitiće vas 5-6 sati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter