Izvor:
10.05.2024 u 08:48
1

VIŠE NEMA NAGAĐANJA: Putin odlučio ko će biti ruski premijer

Ruski predsednik Vladimir Putin podneo je danas Državnoj dumi predlog o kandidaturi Mihaila Mišustina za premijera Rusije.

Mišustin je i do sada bio premijer Rusije, a na tu funkciju izabran je 2020. godine.

Pre toga je od 2010. godine bio šef Federalne poreske službe.

Nakon što je Putin u utorak položio zakletvu i preuzeo novi, peti predsednički mandat, ruska vlada je, u skladu sa Ustavom ruske Federacije, podnela ostavku.

„Predsednik Vladimir Vladimirovič Putin podneo je Državnoj dumi predlog o kandidaturi Mišustina Mihaila Vladimiroviča za mesto premijera“, napisao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na svom Telegram kanalu.

Volodin je najavio da će Duma danas raspravljati o kandidaturi Mišustina.

Prema njegovim rečima, tokom rasprave o kandidaturi važno je da se dobiju odgovori na pitanja o tome kako će se rešavati zadaci koje je postavio predsednik Vladimir Putin kada je reč o demografskoj politici, podršci porodicama sa decom, jačanju tehnološkog suvereniteta i povećanju odbrambene sposobnosti zemlje.

Prema ruskim zakonima, premijera imenuje predsednik nakon što njegovu kandidaturu odobri Državna duma.

Novi premijer najkasnije nedelju od imenovanja podnosi predsedniku predlog o strukturi federalnih organa izvršne vlasti, a u roku od 14 dana predsednik vlade podnosi Državnoj dumi na odobrenje kandidature potpredsednika vlade i ministara, osim šefova bezbednosnog bloka i Ministarstva spoljnih poslova, za koje važi posebna procedura, prenosi RIA Novosti.

Ministre odbrane, unutrašnjih poslova, pravde, ministra za vanredne situacije i spoljne poslove, kao i šefa Fereralne službe bezbednosti imenuje predsednik Rusije nakon konsultacija sa Savetom Federacije, gornjim domom parlamenta.

Putin je u utorak na ceremoniji inauguracije u Velikom kremaljskom dvorcu položio zakletvu i zvanično postao predsednik Rusije u petom mandatu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VIŠE NEMA NAGAĐANJA: Putin odlučio ko će biti ruski premijer”

  1. Predivan naslov.
    Vaši „analitičar“ i „dopisnici“, trebalo bi da se bave procenama, a ne nagađanjima.
    „Oblak je prošao pre Kremlja, premijer će biti Medvedev“.
    „Pojavila se svetlost iznad Petrograda, ministar odbrane će biti Sobjanjin“.
    „Šojgu ušao u putnički avion, biće novi ambasador u OUN“.
    Tako izgledaju Vaši izveštaji i članci Vaših dopisnika koji ne izlaze iz hotela u Moskvi ili čak izveštavaju iz svoje spavaće sobe o događajima hiljadama kilometara daleko…
    Vi ste ozbiljan mediji, eliminiše gluposti i *Baba Vanga“ izveštače.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter