Izvor: N1BGD
20.05.2024 u 16:16
0

DEMANTI UPRAVE ZA IZVRŠENJE SANKICIJA: Osumnjičeni za zločin u Duboni i Malom Orašju nije komunicirao sa ujakom

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija demantovala je, kako kaže, izmišljene i uznemiravajuće navode koji su se pojavili u javnosti da je U.B. (22), osumnjičen za ubistvo devet i ranjavanje 13 osoba u selima Dubona i Malo Orašje, ostvario komunikaciju sa svojim ujakom G.G. u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Smederevu.

„U vezi sa navodima da je U. B. jednom prilikom bio izveden u šetnju zajedno sa G.G, osumnjičenim za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja ili ekplozivnih materija, ističemo da je u pitanju tendenciozno smišljena laž pojedinaca koji žele svesno da uznemire javnost, ne mareći, pre svega, za osećanja članova porodice žrtava“, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, ne samo da U.B. nikada nije izveden u šetnju zajedno sa svojim ujakom, već „nikada nije video niti ostvario bilo kakvu komunikaciju sa bilo kojim drugim licem obuhvaćenim istim krivičnim postupkom od trenutka kad je doveden u ovu pritvorsku jedinicu 6. maja 2023. godine“.

„Ovi navodi su lako proverljivi jer uprava zatvora vodi dnevne izveštaje o licima lišenim slobode do čijih kontakata ne sme da dođe, a budući da je prostor za šetnju pritvorenih lica obezbeđen video nadzorom imamo i materijalne dokaze da se tako nešto nije nikad desilo. Ističemo i da se na pritvorenog U.B. primenjuje kućni red kao i na sva druga lica lišena slobode i tome u prilog govori i podatak da je on upravo zbog kršenja pravila bio disciplinski kažnjen u julu prošle godine“, poručuju iz Uprave.

Ovakvom dezinformacijom, dodaje se, neko želi da obmane javnost „imajući u vidu da je u ovom krivičnom postupku za 23. maj zakazano pripremno ročište u Višem sudu u Smederevu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter