Izvor: TANJUG
20.05.2024 u 16:32
0

NESAVESNO LEČENJE: Anesteziologu Glišiću smanjena kazna zatvora, pravosnažno osuđen na dve godine

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu anesteziologu Stanoju Glišiću i pravosnažno ga osudio na dve godine zatvora, povodom optužbi da je odgovoran za smrt trogodišnje Anje Grahovac koja je preminula nakon operacije katarakte na klinici „Perfekta“ u junu 2007. godine.

Ovaj sud je u trećem stepenu, usvojio žalbe okrivljenog i njegovih branilaca, te je preinačio drugostepenu presudu, kojom je Glišić bio osuđen na kaznu zatvora od tri godine, dok je u preostalom delu presuda potvrđena, navodi se na sajtu tog suda. Sud smatra da svi dokazi koji su izvedeni tokom postupka daju pouzdan zaključak da se u Glišićevim radnjama stiču sva zakonska obeležja krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi.

Apelacioni sud je razmatrajući presudu u delu odluke o krivičnoj sankciji našao da je drugostepeni sud pravilno od olakšavajućih okolnosti cenio da je reč o neosuđivanoj osobi, njegove porodične prilike, korektno držanje pred sudom, njegove godine (87), kao i odsustvo otežavajućih okolnosti. Ovaj sud smatra da drugostepeni sud, prilikom odlučivanja o visini krivične sankcije nije dao adekvatan značaj tim olakšavajućim okolnostima, zbog čega je sud odlučujući u trećem stepenu, a uzimajući u obzir i protek vremena od izvršenja krivičnog dela (17 godina) preinačio tu presudu.

Anja Grahovac je operisana 21. maja 2007. godine od katarakte na klinici „Perfekta“, a preminula je dve nedelje kasnije, 4. juna, usled oštećenja na mozgu izazvanih manjkom kiseonika pri operaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter