Izvor: k1
10.05.2024 u 09:27
0

NEUSPEH PREGOVORA: Delegacije IZRAELA I HAMASA napustile satanak, pokrenuti NOVI NAPAD na Rafu

Izraelsko rukovodstvo spremno je na privremeni prekid vatre u zamenu za oslobađanje talaca, ali ne odustaje od namere da ostvari sve ciljeve

Izrael je u petak ujutro pokrenuo nove artiljerijske udare na Rafu u južnom Pojasu Gaze nakon što su pregovarači napustili mirovne pregovore u Kairu bez postizanja sporazuma.

– Novinari AFP-a u Pojasu Gaze bili su svedoci artiljerijskih udara na Rafu na južnoj granici s Egiptom dok su svedoci izvestili o vazdušnim udarima i borbama u gradu Gazi – navodi se u izveštaju agencije.

Palestinski pokret Hamas saopštio je prethodno da je Izrael odbacio predlog posrednika za prekid vatre u Pojasu Gaze. Egipatski mediji su u četvrtak uveče, pozivajući se na izvore, javili da su delegacije Izraela i Hamasa napustile Kairo posle dvodnevnih pregovora.

 Delegacija je krenula u Dohu. Izrael je odbacio predlog koji su izneli posrednici i izneo primedbe na nekoliko glavnih tačaka. Mi podržavamo predlog posrednika. Lopta je sada u dvorištu okupatora – navodi se u saopštenju Hamasa koje prenosi agencija Frans pres.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter