Izvor: informer
20.05.2024 u 16:28
0

MOSKVA OBJASNILA: Rusi izneli dva scenarija za nesreću u Iranu! Da li je ovo objašnjenje za sve što se dogodilo?!

Avionska nesreća u kojoj je poginuo iranski predsednik Ebrahim Raisi mogla je da se dogodi zbog tehničkog kvara ili ljudskog faktora, rekao je za RIA Novosti vazduhoplovni ekspert Vladimir Šabrin. - Dva od tri helikoptera su letela, što znači da je bilo moguće leteti, a govorilo se o magli, pa je možda uzrok pada bio ljudski faktor ili tehnički kvar - rekao je sagovornik agencije.

Avionska nesreća u kojoj je poginuo iranski predsednik Ebrahim Raisi mogla je da se dogodi zbog tehničkog kvara ili ljudskog faktora, rekao je za RIA Novosti vazduhoplovni ekspert Vladimir Šabrin.

– Dva od tri helikoptera su letela, što znači da je bilo moguće leteti, a govorilo se o magli, pa je možda uzrok pada bio ljudski faktor ili tehnički kvar – rekao je sagovornik agencije.

Helikopter u kojem su bili Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahjan i drugi zvaničnici srušio se 19. maja na severozapadu zemlje u regionu Verzegan.

Ujutro 20. maja, potpredsednik Irana Mohsen Mansuri potvrdio je izveštaje da su predsednik i njegova delegacija poginuli u padu helikoptera.

Delegacija se vraćala nakon posete Azerbejdžanu, gde su Raisi i njegov azerbejdžanski kolega Ilham Alijev učestvovali na ceremoniji otvaranja hidroelektrane Giz Galasi i puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin na graničnoj reci Araks

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter