Izvor: inforner
19.05.2024 u 17:54
0

PAŠĆE KIJEV A PADA I BERLIN! MOMENAT KRAJA JE STIGAO: Uzbuna širom Ukrajine širi se i na Nemačku

"I Berlin i Kijev čeka katastrofa"

Strategija koju sprovodi nemačka vlada prema Ukrajini dovešće i Berlin i Kijev do katastrofe, napisala je nemačka političarka Sara Vagenkneht na mreži Iks, komentarišući zahtev Ministarstva odbrane te zemlje da izdvoji dodatna sredstva za Ukrajinu.

– Ova politika vodi i nas i Ukrajinu u propast – upozorila je ona.

Vagenkneht je naglasila da nemačko Ministarstvo odbrane traži još jedan paket pomoći za Ukrajinu u trenutku kada gotovo da više nema Ukrajinaca koji žele da se bore. Prema njenom mišljenju, došlo je vreme za početak pregovora o prekidu vatre.

Lavrov: Vreme je da kijevski režim…

Kijevski režim treba da shvati realnost na terenu, a Zapad treba da prestane da žrtvuje Ukrajinu za svoje uzaludne ciljeve, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

– Vreme je da kijevski režim prizna realnost na terenu. Nadam se da će ova poruka, koja je mnogo puta ponavljana, biti prihvaćena, kao i da će Zapad shvatiti da je vreme da prestane da žrtvuje Ukrajinu za svoje apsolutno uzaludne ciljeve – rekao je Lavrov za televiziju „Rusija 1“.

Lavrov je takođe prokomentarisao izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji je izrazio zabrinutost da će, ako Rusija pobedi, njena vojna infrastruktura biti bliža Evropi, kao i ruske rakete, iako predsednik Rusije Vladimir Putin već 20 godina poručuje zapadnim liderima da se Rusiji približava zapadna infrastruktura, a Zapad je govorio se opuste i da nema razloga za brigu.

– Takođ, ako uspeju, neka se opuste. Mi u potpunosti razumemo mogućnosti koje imamo, uključujući sve slučajeve razvoja situacije oko Ukrajine – rekao je ministar spoljnih poslova.

NIJE PRONAĐEN, MOLIMO SE ZA PREDSEDNIKA: Potraga za helikopterom otežana zbog magle
Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije:

– Jedinice grupe „Sever“ nastavljaju da se kreću u dubinu odbrane protivnika. Odbijeno je pet kontranapada ukrajinskih jurišnih grupa u Harkovskoj oblasti. Poginulo je i ranjeno do 230 ukrajinskih vojnika, a uništen je tenk, dva oklopna vozila, 10 kamioneta, samohodno artiljerijsko oruđe „gvozdika“ i raketni sistem „grad“;

– Jedinice grupe „Zapad“ zauzele su povoljnije položaje i uništile jedinice 63. Mehanizovane brigade ukrajinske vojske u DNR. Poginulo je i ranjeno do 440 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva automobila, tri haubice M777, haubica „msta B“ i dva artiljerijska oruđa „gvozdika“;

– Jedinice grupe „Jug“ poboljšale su položaje i uništile ljudstvo i tehniku ukrajinskih formacija u DNR. Odbijen je napad jurišne grupe kod Novomihajlovke u DNR. Poginulo je i ranjeno više od 680 ukrajinskih vojnika. Uništena su dva tenka, dva oklopna vozila pešadije i deset automobila.

– Tokom kontrabaterijske borbe uništeno je artiljerijsko oruđe „gvozdika“, haubica D-30, tri haubice L-119 i artiljerijsko oruđe M119. Uništena su dva skladišta municije ukrajinske vojske;

– Jedinice grupe „Centar“ poboljšale su taktički položaj u DNR. Odbijeno je sedam kontranapada jurišnih ukrajinskih grupa. Poginulo je i ranjeno do 345 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva oklopna vozila, dva automobila i haubica „msta B“;

– Jedinice grupe „Istok“ zauzele su bolje položaje i odbile dva kontanapada kod naselja Urožajno i Staromajorsko u DNR. Poginulo je i ranjeno do 105 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva borbena vozila pešadije, tri automobila, haubica FH-50 i samohodno artiljerijsko oruđe „gvozdika“;

– Jedinice grupe „Dnjepar“ uništile su ljudstvo i tehniku ukrajinske 37. brigade pomorske pešadije i 65. mehanizovane brigade kod sela Vesjolo u Hersonskoj oblasti i Rabotino u Zaporoškoj oblasti. Poginulo je i ranjeno do 60 ukrajinskih vojnika. Uništeno je pet automobila, haubica M777, haubica D-20 i haubica D-30;

– PVO sistemi su u protekla 24 časa oborili 103 bespilotne letelice, od kojih tokom noći 62 letelice avionskog tipa iznad teritorije Rusije. Takođe je oborena taktička raketa „točka U“, 12 operativno-taktičkih raketa „atakams“, četiri vođene avionske bombe „hamer“, dve protivradarske rakete „harm“ i devet raketa „hajmars“ i „oljha“.

– Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 601 avion, 274 helikoptera, 24.374 bespilotne letelice, 522 protivvazdušna raketna sistema, 16.085 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.305 vozila za raketne sisteme, 9.683 artiljerijska oruđa i minobacača, kao i 21.815 jedinica specijalnih vojnih vozila.

 

Ekplozija u Krivom Rogu

U Krivom Rogu u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine odjeknula je eksplozija, javili su lokalni mediji. Drugi detalji nisu poznati.

 

Nova uzbuna!

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Dnjepropetrovskoj, Harkovskoj, Kijevskoj, Kirovogradskoj, Nikolajevskoj, Poltavskoj, Sumskoj, Čerkaskoj i Černigovskoj oblasti Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter