Izvor: kurir
19.05.2024 u 18:49
0

SPASIOCI USPELI DA SE PROBIJU DO MESTA PADA HELIKOPTERA IRANSKOG PREDSEDNIKA: Cela država strepi dok alpinisti PRETRAŽUJU BESPUĆE

Jedan od timova za potragu i spasavanje navodno je uspeo da se probije do mesta pada helikoptera iranskog predsednika Ebrahima Raisija!

Lokalni mediji, pozivajući se na šefa iranskog Crvenog polumeseca, prenose da su spasioci tri sata nakon nesreće stigli do mesta gde je poslednji put lociran GPS signal letelice sa iranskom delegacijom koja se vraćala iz Azerbejdžana.

– Jedan od timova za potragu i spasavanje stigao je do mesta teškog sletanja helikoptera iranskog predsednika – navodi Teheran Times.

Meštani obližnjih sela pridružili su se spasilačkim ekipama, međutim, gusta magla i jak vetar otežavaju potragu. Za Raisijem prema navodima iranskih medija tragaju i alpinisti.

Iranska televizija javlja da je komandant vojske Mohamed Bageri naredio da se svi resursi vojske i Iranske revolucionarne garde usmere u operaciju spasavanja kako bi se pronašao srušeni predsednički helikopter.

Helikopter se navodno srušio u severozapadnoj regiji Varzakan koja se nalazi otprilike 600 kilometara od Teherana. Varzakan pripada iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan. Poslednji GPS signal lociran je navodno kod rudnika bakra u šumama Arsbarana.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan takođe je bio jedan od putnika helikoptera koji se srušio.

Ebrahim Raisi je inače ranije u nedelju stigao u Azerbejdžan.

Tamo je zajedno sa predsednikom zemlje Ilhamom Alijevim učestvovao u ceremoniji puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin i otvaranju hidroelektrane Giz Galasi izgrađene na reci Araz.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter