Izvor:
16.06.2024 u 21:18
1

AKTULENSTI NA HAPPY TV: Kremlj pozvao svet da još jednom razmotre Putinov plan u Ženevi bez velikih igrača bez pristanka BRIKSA usvojena deklaracija o miru Volodimira Zelenskog

Uticaj međunarodnih faktora, promene na mapi sveta, sve turbulentnija dešavanja na Bliskom istoku, paralela sa ratom u Ukrajini, kao i ostala goruća pitanja iz vizure najeminentnijih poznavalaca trenutne globalno političke situacije samo u emisiji Aktuelnosti na HAPPY TV . Da li je svet na ivici i da li hodamo po žiletu da uskro izbije sukob svetkih razmera

Ukrajina će predstaviti Rusiji konkretne mere za postizanje mirovnog rešenja sukoba u Ukrajni na drugom mirovnom samitu, izjavio je danas u Švajcarskoj na globalnoj Mirovnoj konferenciji o Ukrajini predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Govoreći na plenarnom sastanku samita, Zelenski je rekao prisutnima da Rusija nije zainteresovana za mir i da bi učesnici samita trebalo zajedno da odluče kako postići mir „na istinski trajan način“ i u skladu sa Poveljom UN, prenosi Kijev Indipendent.

„Kada plan akcije bude na stolu, dogovoren od svih i transparentan za sve, tada će biti dostavljen i predstavnicima Rusije, tako da na drugom mirovnom samitu možemo označiti stvarni kraj rata“, rekao je Zelenski.

Mirovne inicijative ruskog predsednika Vladimira Putina su uzele u obzir svu realnost na terenu, a političari kojima je interes otadžbine na prvom mestu razmislili bi o tom predlozima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, sistem garancija u oblasti bezbednosti bilo bi veoma komplikovano napraviti, ali ukoliko kijevski režim pokaže trezvenost, tako nešto bi i bilo moguće učiniti. Peskov je takođe rekao i da Putin ne odbacuje mogućnost pregovora sa Ukrajinom imajući u vidu da u toj zemlji i dalje postoje legitimne vlasti.
„Volodimir Zelenski nije taj čovek sa kim bi bilo moguće zaključiti bilo kakav sporazum po pitanju Ukrajine, jer bi to bilo dejure nelegitimno“, kazao je Peskov.
Dodao je i da će se tek videti da li je Zelenski spreman na sve kako se situacija ne bi dodatno pogoršavala.
„Svaki put kada Putin iznese mirovni predlog postoje određeni uslovi na zemlji. Ti uslovi se stalno pogoršavaju za Ukrajinu. Aktuelna dinamika pokazuje da će se situacija za Ukrajince samo dodatno pogoršavati“, rekao je Peskov.
Situacija je takva da svi žele rat, naročito u Nemčkoj i Francuskoj
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “AKTULENSTI NA HAPPY TV: Kremlj pozvao svet da još jednom razmotre Putinov plan u Ženevi bez velikih igrača bez pristanka BRIKSA usvojena deklaracija o miru Volodimira Zelenskog”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter