Izvor: Informer
25.04.2024 u 18:48
1

ČAČKALI SU MEČKU: RUSIJA odredila PRVU NUKLEARNU METU – neko će da skuplja zube… evo ko je u pitanju

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije je primetio da približavanje zajedničkih nuklearnih misija zemalja alijanse ruskim granicama pogoršava pretnje.

Nuklearni objekti zemalja NATO-a, ako se trajno nalaze na poljskoj teritoriji, postaće vojni cilj Rusije.

Ovo je za TASS izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov.

SMRVIĆEMO UKRAJINU ZA NEDELJU DANA: PUTIN obećao KRVAV POHOD – „AMERIČKIH 100 RAKETA VAM POMOĆI NEĆE“

– Naravno, širenje prakse zajedničkih nuklearnih misija NATO-a, bez obzira na to ko postane ta država ili one zemlje koje se mogu pridružiti onima koje već učestvuju u ovoj praksi je čisto destabilizujuće prirode, a zapravo preteće – naglasio je ministar spoljnih poslova.

Visoki diplomata je primetio da približavanje zajedničkih nuklearnih misija zemalja NATO-a ruskim granicama pogoršava pretnje Ruskoj Federaciji.

– Ne govorim čak ni o stalnom smeštaju, o čemu pričaju i usijane glave u Varšavi – nastavio je Rjabkov i dodao:

– Zato, svi oni političari koji sada sa entuzijazmom raspravljaju o takvoj šemi u Poljskoj i inostranstvu iz svojih razloga moraju da razumeju: promene u ovom pravcu bezbednosti za Poljsku neće biti dodate, ali će odgovarajući objekti definitivno postati meta, a u našem vojnom planiranju oni će biti u prvom planu.

Zamenik ministra spoljnih poslova je diskusiju o razmeštanju nuklearnih objekata NATO-a u Poljskoj nazvao „pričom u razvoju“. On je naglasio da Moskva prati kako „razni delovi poljske izvršne vlasti, i ne samo to, rade na ovoj temi u svom unutrašnjem diskursu“.

Predsednik Poljske Andžej Duda rekao je nedavno da su poljske vlasti spremne da prime američko nuklearno oružje na svojoj teritoriji.

– Svi političari koji govore o takvoj opciji u i izvan Poljske treba da znaju da bi bilo kakav korak u tom pravcu ne bi doprineo bezbednosti Poljske i relevantna postrojenja bila bi neminovno meta – rekao je Rjabkov.

Eventualno trajno razmeštanje nuklearnog oružja NATO u Poljskoj biće vojna meta za Rusiju, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ČAČKALI SU MEČKU: RUSIJA odredila PRVU NUKLEARNU METU – neko će da skuplja zube… evo ko je u pitanju”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter