Izvor: Kurir
25.04.2024 u 19:24
0

NESREĆA U SUĆURCU: Hodala je unazad, okliznula se i pala…

Na železničkom pružnom prelazu u Kaštel Sućurcu u Hrvatskoj, u četvrtak u 12.25 sati u naletu teretnog voza koji je vozio iz smera Perkovića prema Solinu stradala je žena.

Železnički saobraćaj je u prekidu, a cestovni se odvijao usporeno. Tragedija se dogodila na glavnom železničkom prelazu u Sućurcu koji se nalazi na Putaljskom putu, ulici koja povezuje Jadransku magistralu sa starim Kaštelanskim putem i središtem mesta.

Nakon uviđaja, u kom su uz policijske službenike učestvovali Josip Mršić, zamenik opštinskog državnog tužioca u Splitu i stručnjak za saobraćaj i veštak Stanko Smodlaka, i predstavnik „Hrvatskih železnica“, Mršić je samo kratko izjavio da je uviđaj u toku.

Smodlaka je potvrdio da je u nesreći stradala žena od udara voza koji se kretao iz Perkovića prema Solinu.

Kako kažu komšije koje su se našle u blizini mesta nesreće, stradala je žena koja živi u neposrednoj blizini, u Ulici Suvača koja se proteže neposredno uz severnu stranu pruge, u pravcu Splita, a u koju se iz Putaljskog puta ulazi upravo na raskrsnici kod železničkog prelaza.

NAJSTRAŠNIJE MALTRETIRALI PRITVORENA LICA: Šamarali, udarali nogama, koristili strujne udare ogrlicom za pse…

Zajedno sa suprugom koji je vozio automobil kojim su dolazili iz Splita i spuštali se niz Putaljski put stajali su u koloni vozila formiranoj zbog spuštene zaštitne rampe, u očekivanju prolaska voza. Jedna od komšinica je rekla da je žena po svemu sudeći izašla iz automobila, ispred kog su bila još tri, kako bi pogledala hoće li voz skoro naići pa da pokušaju da skrenu u svoju ulicu sa severne strane pruge da bi što pre stigli kući.

Hodajući unazad u jednom se trenutku okliznula i pala, a budući da je voz naišao, usledio je udar od kog je zadobila teške telesne povrede i na mestu preminula.

Dok se odvijao uviđaj, za nesrećnog supruga koji se zadržao neko vreme u blizini mesta nesreće, pobrinuli su se prisutni policijski službenici i komšije. Građani su rekli da suprug ima zdravstvenih problema i da se nesreća prema njihovom saznanju dogodila dok su se vraćali iz Splita, iz bolnice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter