Izvor: Kurir
04.05.2024 u 16:48
0

VRHOVI OVIH PLANINA SE BELE: Sneg u maju mesecu!

Kolašin - Iako je zima bila skoro bez snega, na proleće su ipak obeleli vrhovi planine Bjelasice koja se prostire na severu Crne Gore. Sneg je padao u aprilu, kada se grupa planinara jedva izvukla iz snežnih nanosa, ali i sada u maju na vrhovima Troglava i Zekova Glava.

– Sneg pada od jutros, ima ga na većoj nadmorskoj visini i do 10 centimetara. Ipak, brzo se topi tako da ukoliko se padavine ne nastave, ovaj snežni pokrivač se neće dugo zadržati. Iako je ova prethodna zima bila veoma blaga, navikli smo ovde na surove uslove. Sneg u maju na Bjelasici i nije neko veliko iznenađenje, kažu meštani obližnjih sela.

Osim na Bjelasici, takođe se u maju pred sam Đurđevdan još uvek od snega, bele i vrhovi Durmitora.

U nižim predelima padala je jaka kiša, a u pojedinim gradovima na primorju poplavljene su ulice usled velike količine padavina koje su pale u kratkom vremenskom periodu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter