Izvor: SK
26.04.2024 u 09:38
0

RAFA NE VERUJE U SEBE: Iznenadiću se ako pobedim De Minora

Laka pobeda u prvom kolu, a onda Aleks de Minor u drugom. Takav je žreb Rafael Nadal imao u Barseloni, ima ga i u Madridu. Prošle nedelje je Australijanac bez problema izašao na kraj sa kraljem šljake, sada ga opet čeka.

– Iznenadiću se ako pobedim De Minora – priznaje petostruki šampion Madridskog opena da smatra brzonog Australijanca gotovo nepreskočivom preprekom.- Ali ishod tog meča me uopšte ne brine. Jedino mi je bitno da mogu da ostanem da igram još jedan dan u Madridu. Pobeda ili poraz mi u ovom trenutku ne znače mnogo, ništa ne menjaju u mojoj karijeri. Iskren sam i ne očekujem uspeh, ovo je potpuno drugačija situacija.

Svestan je da mu način igre De Minora najmanje odgovara u ovom periodu njegove karijere.

– Da biste njega pobedili, potrebni su vreme i fizički napor u većini poena. On ništa ne poklanja a tera te da se maksimalno trudiš u svakom trenutku – jasno mu da ga čeka mnogo dugih poena sa mnogo trčanja, što mu sada najmanje odgovara jer njegovo telo nije spremno za to.

Dve godine nije igrao turnire u dve uzastopne nedelje, kao sada. Iz Barselone u Madrid.

– Nije bilo mnogo mečeva, ali sam mnogo trenirao a to znači. Treba navići telo na napore. Ne verujem da ću sa ovog turnira otići zadovoljan. Bilo bi odlično da završim bez povrede i sa osećajem da sam mogao da se nadmećem sa De Minorom. U tom slučaju bih rekao sebi da mogu da napravim novi korak.

Najviše ga boli nemogućnost da igra na svom nivou.

– Nije mi bitno da li pobeđujem ili gubim, jer je to deo tenisa. Ali, voleo bih da izađem na teren da mogu da pružim maksimum, a ne da igram sa oprezom. To je za svakog sportistu veliki psihološki teret. Sa druge strane, i ovo je mnogo jer pre tri nedelje nisam znao da li ću ikada ponovo igrati zvanični meč. Zato je biti na drugom uzastopnom turniru velika vest za mene.

Još ne želi da kaže da li će igrati na Rolan Garosu.

– Odlučiću tek posle mastersa u Rimu. Ništa se u Madridu neće promeniti. Ako dođem u Pariz, došao sam. Ako ne dođem, nisam. Neću tamo da igram ako ne budem imao osećaj da mogu da se dobro takmičim. Tu ne mislim da pobeđivanje, nego da mogu da izađem na teren i dam maksimum. Posle svega što sam doživeo u Parizu, ne želim da se loše osećam na terenu koji je za mene tako važan – objasnio je na konferenciji za medije.

Nadal protiv De Minora vodi sa 3:2 ali je izgubio poslednje dve partije. Ako uspe da prođe u treće kolo, rival će biti bolji iz dvoboja Tijafo (20, SAD) – Kačin (Argentina).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter