Izvor: ALO
26.04.2024 u 07:58
1

NE PRELAZITE CRVENE LINIJE Kina upozorila Ameriku, ako uđemo u sukob…

Sjedinjene Američke Države ne treba da se mešaju u unutrašnje stvari Kine i prelaze "crvene linije", rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. Još nije saopšteno da li će kineski predsednik Si Đinping primiti američkog državnog sekretara.

Kineski zahtevi su dosledni, uvek se zalažemo za uzajamno poštovanje suštinskih interesa. Sjedinjene Države ne bi trebalo da se mešaju u unutrašnje stvari Kine, ne bi trebalo da potiskuju razvoj Kine i ne bi trebalo da prelaze crvene linije Pekinga u pogledu suvereniteta, bezbednosti i interesa Kine – rekao je Vang Ji, a prenosi kineska centralna televizija.

Kako je napomenuo ministar, iako su se odnosi Kine i SAD generalno stabilizovali, negativni faktori su i dalje prisutni.Svet gleda da li će Peking i Vašington raditi zajedno na rešavanju globalnih problema ili će ući u sukob, u kojem će obe strane izgubiti – dodao je on.

ZAPAD RAZOČARAN! PUTIN NIJE UBIO KAČINJSKOG: Novi dokazi stavljaju tačku na 14 godina staru teoriju zavere o padu aviona Tu-154

 

Blinken se nalazi u poseti Kini od 24. aprila, već je posetio Šangaj, gde se sastao sa sekretarom lokalnog partijskog komiteta Čenom Điningom, predstavnicima privrede i studentima.

Državni sekretar je u četvrtak doputovao u Peking na razgovore sa Vang Jijem. Još nije saopšteno da li će kineski predsednik Si Đinping primiti američkog državnog sekretara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NE PRELAZITE CRVENE LINIJE Kina upozorila Ameriku, ako uđemo u sukob…”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter