
KOREJSKI BIBIMBAP: Novo, egzotično a traženo
Pomešajte prvo govedinu sa soja sosom, susamovim uljem, šećerom i belim lukom u prahu. Onda marinirajte meso oko 30 minuta. Dodajte malo ulja u vok, pa pržite meso na srednje jakoj vatri, 3 do 5 minuta.
Korejski Bibimbap
Potrebno je
- 200 g goveđeg mlevenog mesa
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika susamovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 250 g spanaća
- 350 g graška
- 100 g pečurki
- 120 g šargarepe
- 1/2 kašičice fine morske soli
- 3 šoljice pirinča
- 3 jaja
- ulje
- ispečene sezonske alge iseckane na trake
- 2 kašike korejske fermentisane čili paste
- 1 kašika susamovog ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašika vode
- 1 kašika preprženih semenki susama
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 1 kašičica belog luka u prahu
TAJNA NAJBOLJIH KROFNI I UŠTIPAKA: Dodajte ovaj sastojak da bi TESTO bilo VAZDUŠASTO I MEKANO KAO DUŠA
Priprema:
Pomešajte prvo govedinu sa soja sosom, susamovim uljem, šećerom i belim lukom u prahu. Onda marinirajte meso oko 30 minuta. Dodajte malo ulja u vok, pa pržite meso na srednje jakoj vatri, 3 do 5 minuta. Onda pomešajte sastojke za sos u posudi. Dodajte šargarepu isečenu na tračice, pa je pržite dva do tri minuta. Dodajte seckane pečurke, pa ih pržite u voku dva do tri minuta. Zatim dodajte spanać, a zatim i beli luk i ulje od susama. Na kraju ispržite jaja na oko. Pirinač stavite u posudu pa preko njega meso, povrće, alge, sos i jaje. Poslužite.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BEZ PEČENJA I KUVANJA: Najukusniji kolač od jagoda za manje od deset minuta

UKLJUČITE GA U SVOJU ISHRANU: Proleće donosi maslačak na trpezu

PO RECEPTU POZNATOG KUVARA: Portugalski rolat od pomorandže

RECEPT DANA: Francuska supa od luka

DORUČAK KOJI JE PRAKTIČNO DEZERT: Proteinski čia puding
