Izvor: KURIR
17.05.2024 u 07:12
0

UDARI VETRA I DO 100 NA SAT, MRZOVOLJA I GLAVOBOLJA! Danas toplo, i do 26 stepeni, a evo kad staje ovaj olujni vetar

Ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i istoku očekuje se slaba kiša a na severu sunčani intervali.

Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju danas će duvati jaka i olujnakošava sa najjačim udarima na jugu Banata i do 100 kilometara na čas, a u drugim delovima Srbije očekuje se promenljivo oblačno i vetrovito vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

rhmz

 

Posle podne u Vojvodini lokalni pljuskovi sa gmrljavinom, dok će u ostalim delovima Srbije pljuskovi biti izolovana pojava Duvaće umeren, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine. Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju.

Na zapadu i jugozapadu vetar od sredine dana u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 10 do 16 stepeni, a najviša od 17 stepena na istoku zemlje do 26 stepeni na zapadu.

Neraspoloženje i glavobolja

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće blago smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama i psihičkim bolesnicima. Mogući su neraspoloženje i glavobolja.

U Beogradu danas promenljivo oblačno i vetrovito sa sunčanim intervalima, posle podne u pojedinim delovima grada kratkorajni pljusak sa grmljavinom. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar koji će imati i udare olujne jačine, uveče i tokom noći u slabljenju.

Najniža temperatura oko 14 stepeni, a najviša dnevna oko 23 stepena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter