Izvor: Kurir.rs
17.05.2024 u 14:39
0

RHMZ upozorava na OPASNE POJAVE! UPALJEN CRVENI METEO ALARM U JEDNOM DELU SRBIJE

Crveni meteo-alarm danas je upaljen u Banatu zbog jakog vetra, a i dalje je na snazi upozorenje RHMZ zbog olujnih udara košave tokom današnjeg dana.

„Danas će u Vojvodini, Pomoravlјu, Podunavlјu i Beogradu duvati jak, povremeno i olujni jugoistočni vetar (košava) sa najjačim udarima na jugu Banata, oko 28 m/s, odnosno 100 km/h. Slablјenje košave očekuje se večeras i tokom noći ka suboti“, stoji u upozorenju RHMZ.

Inače, crveni meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

U ostalim delovima Srbije, izuzev jugoistočnu i KiM, na snazi su narandžasti i žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine.

SOCIJALNE PENZIJE SVE BLIŽE Evo kada se može očekivati da zažive

– Dakle, imaćemo i prljavu kišu na sve ove vremenske prilike. U subotu će biti lepo vreme, iznad naše zemlje neće biti oblaka, pa će i temperatura biti oko 28 stepeni. Međutim, to će biti samo zatišje pred buru jer nam se od nedelje ponovo vraća nestabilno vreme sa pljuskovima, grmljavinom, gradom. Ipak, vetar će biti znatno slabiji nego ove nedelje, skoro duplo slabiji – napominje Ristić.

Sutra u Srbiji pretežno sunčano i toplije

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplije, uz promenljivu oblačnost koja tek ponegde u brdsko-planinskim predelima posle podne može usloviti kratkotrajnu slabu kišu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab promenljiv vetar, u donjem Podunavlju i na jugu Banata slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od devet stepeni do 14, a najviša od 26 do 29 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 24 stepena.

U  Beogradu  će biti pretežno sunčano i toplije uz slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 14 stepeni, a najviša oko 28.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo, toplo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter