Izvor: Tanjug
04.04.2023 u 18:23
0

„DOK PADA SNEG SVE RASPOLOŽIVE EKIPE BIĆE NA TERENU“: Poruka gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će dok traju padavine sve raspoložive ekipe biti na terenu i da će se koristiti maksimalni kapaciteti kojima grad raspolaže, a da je problema u saobraćaju bilo, jer svi kapaciteti nisu mogli da budu angažovani na čišćenju zbog sezone građevinskih radova.

On je rekao da je grad uradio najbolje što je mogao i da je dao svoj maksimum u čišćenju snega, te da nijedan kamion nije ostao u garaži ili magacinu.

BEOGRADSKO „TEČNO DRVO“ POSTALO SENZACIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Reagovala i Ana Brnabić (FOTO)

-Ako građani nisu znali, ne postoje kamioni koji samo uklanjaju sneg već su to kamioni koji se koriste i za asfaltiranje i druge radove koji se sprovode u gradu. Jedino što se u toku pauze u građevinskoj sezoni tj. u toku zime na njih stavljaju čistaci i oni se koriste zimi za uklanjanje snega -objasnio je Šapić.

Dodao je da su pre oko mesec dana počeli da se izvode radovi na više od sto ulica, na čemu je angažovan veliki broj kamiona, koji su u zimskom periodu namenjeni čišćenju snega.

-U nedelju kad smo dobili informaciju da može pasti sneg mi smo polovinu tih naših kapaciteta, mislim da je 85 kamiona maksimum plus 17 multikarova, u tri dana namontirali i spremili za ulice i izašli jutros. Nismo mogli sve da ih povučemo, jer će sneg stati za dan ili dva, a onda bi produžili gradilišta da rade za 15 dana- rekao je Šapić.

On je rekao i da je u Beogradu u poslednjih deset godina prosek snežnih padavina desetak dana godišnje i da je logično da gradske uprave nisu želele da kupuju 300-400 kamiona i da bi sutra „neko pitao zašto ti kamioni stoje u garaži“.

-Stvar je odluke da li treba kupiti još 200 kamiona, to košta nekoliko miliona ili desetina miliona evra, ali je pitanje da li u klimi koju mi imamo, gde su poslednje ozbiljne padavine bile 2011. godine, to racionalno i mudro- rekao je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter