Izvor: Tanjug
11.07.2023 u 13:00
0

ŠAPIĆ PODELIO LEPE VESTI, PONOVO MOŽETE PRATITI KADA VAM STIŽE BUS: Aplikacija „Beograd plus“ aktivna od sutra

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će aplikacija Beograd plus za praćenje linija GSP postati aktivna od srede, 12. jula.

„Zahvaljujući toj aplikaciji biće omogućen uvid u čitav sistem GSP, gde se nalaze vozila javnog prevoza i za koliko će minuta stići“, rekao je Šapić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Dodao je da će aplikacija imati i širu funkciju i očekuje da će od jeseni putem aplikacije korisnici moći da imaju uvid i o Beogradskoj kartici, a kako je rekao, aplikacija će moći da se skine preko „Playstore-a“ i „App store-a“.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ ZA HAPPY TV: „Autobusi su nam izgledali kao „Mikijev zabavnik“, pojačaćemo kontrolu „Belih“, za par meseci neće biti potrebe za tim“

Šapić je najavio da će od sutra biti omogućeno Beograđanima da na 318 kioska kupe karte za prevoz, od toga 250 trafika na stajalištima, plus u 68 najprometnijih kiosaka u centru grada.

„Prodaja papirne karte je na nivou statističke greške i prevladala je kupovina“, rekao je Šapić.

Šapić je rekao da će putem aplikacije biti moguće prijaviti i nepravilnosti koje građani uoče u vozilima GSP-a.

„Svako će moći da slika vozilo, gde ne radi klima, koje je prljavo. Pa ćemo mi videti da li je vozač kriv. Ali će svako vozilo biti pod vidnim okom građana. I svi Beograđani će tako praktično biti kontrolori“, rekao je Šapić.

Dodao je da će blizu vozača biti i jedan uređaj kojom će kreditnom karticom moći da se odabere karta i kupi i objasnio je da će tako i strancima biti olakšano da kupe kartu.

„Radimo na tome da se u autobusima čuje glas, kako bi pomogli slabovidim ljudima“, istakao je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter