Izvor: BSC Happy
21.06.2023 u 09:49
0

ALEKSANDAR ŠAPIĆ ZA HAPPY TV: „Autobusi su nam izgledali kao „Mikijev zabavnik“, pojačaćemo kontrolu „Belih“, za par meseci neće biti potrebe za tim“

Gost najgledanijeg jutra u Srbiji je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Aleksandar Šapić je govorio o novom sistemu naplate i funkcionisanja javnog prevoza

– U toku ovog leta ćemo imati potpuno zaorkužen projekat gradskog prevoza. Strpljenja za mlade; od 1. jula aplikacija. Sistem da bude jefitniji, tačniji, precizniji. Naš prevoz, u odnosu na kapacitete koje imamo će biti u rangu najboljih javnih prevoza u Evropi. Biće nabavka novih autobusa i novih tramvaja. Verujem da će kartica služiti i da će se videti veliki boljici u sistemu našeg javnog prevoza. Žalbe postoje vezano za gps sistem i aplikaciju. To će biti vrlo brzo, biće implementirani svi gps uređaji. Aplikacija će biti jedna i za praćenje i za plaćanje, plaćaćete sms-om ili karticom. Bilo je i žalbi vezano za kupovinu papirne karte.  Do sredine jula će biti u velikom broju stajališta. Mi smo odlučili da rasturimo sistem star 12 godina, koji je sisao krv grada Beograda. Sav novac koji je dolazio od naplate karata. Sav novac je išao na račune privatnih preduzetnika. Videli ste kakva je kampanja protiv mene bila vođenja. To je jenda hobotnica koja je bila rasprostranjena baš dugo. Nije bilo moguće raskinuti ugovor toliko star. Niko nam nije verovao da će sms sistem zaživeti u jednom danu. Što se tiče gps sistema… nisu nam dali šifre i kodove, podneli smo krivične prijave, neko se usaglasio da potpiše ugovor, da koristi uređaje, a da nema sistem. Imaćemo potpuno nov reformisan sistem. Od jeseni očekujemo nove autobuse. U roku od godinu da bude 500 novih autobusa i100 tramvaja. Javni prevoz je već jeftiniji i dostpuniji. Malo strpljenja, a suštinskih zamerki nije bilo – rekao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je rekao da postoje protivljenja reformama i napretku Grada

– Trudim se koliko mogu da se ponašam u skladu sa uverenjima. Tako se i u toj Skupštini ponašam. Smenjuju me i jedni i drugi… Kada ste na ovako odgovornoj mestu morate da delujete strateški, da pravite dugoročne planove. Od septembra će da dođu odluke čiji će benefit imati građani. Kada još malo zaživi sistem javnog prevoza, kada budu videli sve. Bili su autobusi kao „Mikijev zabavnik“, skinuli smo sve reklame sa autobusa. Uvodimo red u Gradu, da stvari budu unificirane. Pojačaćemo kontrolu „Belih“. Za par meseci neće biti potrebe za tim. Počeli su ljudi da plaćaju. To je ostalo od devedesetih kad je pukao sistem javnog prevoza. U svim gradovima se plaća, ne plaća se u meri u kojoj bi trebalo – istakao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter