Izvor: BSC Happy
21.06.2023 u 10:34
0

MINISTARKA ĐEDOVIĆ ZA HAPPY TV: „Građani će moći da plate račune za struju i grejanje čak 50 odsto manje“

Gošća najgledanijeg jutra u Srbiji je ministarka rudarstva i energetike Republike Srbije, Dubravka Đedović.

Dubravka Đedović kaže kako je država krenula u jaku reformu energetskog sektora

– Šta sve čitamo po društvenim mrežama, na žalost. Problem je što se na tome neko javno mnjenje stvori. Ubeđivanje je gubljenje vremena. Kao da u prazno vozite. Radimo posvećeno, odgovorno i da stojimo iza toga što je urađeno. Srbija je stratešku odluku donela, sarađuje sa Norveškom, jer ona u svom vlasništvu ima energetska preduzeća, nije ih privatizovala, država ima koristi od toga. Izvoze veliki deo električne energije. Tu su da pomognu da na zdrave noge stavimo naše najveće energetsko preduzeće. Energetika je sektor koji traži godine, ako ne i decenije da biste nešto ostvarili. Treba vam dobro planiranje, investicija, to nam je nešto što nam je u fokusu. Mogu da pomenem EPS; isključenje za mreže korisnika, nestanak struje, 440 miliona ulaganja u EPS, da se smanje gubici, da se unapredi mreža, veliki broj ugovora se sprovodi i znate to je nabavka i instalacija opreme koja u kratkom roku može da da određene rezultate. Mislim da svako radi najbolje što može. Država treba da traži najbolje. Treba da tražimo maksimum, a ne da se zadovoljavamo određenim progresom, napretkom. Nije reforma personalizovana protiv jednog čoveka. Sistemski moramo da menjamo stvari. Promenili smo javnu formu preduzeća posle 9 godina. Građani i država su izdovojili mnogo sredstava za ta preduzeća. Moramo da nešto promenimo u njihovom upravljanju. Kadrovska strukutra je išla sa roditelja na decu – rekla je ona.

Ministarka je rekla da će građani moći da izmire svoje račune u čak 50 odsto manjem iznosu!

Građani će imati mogućnost da plate manje svoje račune, do 50 odsto čak, takođe i za grejanje i za struju. Treba da se raspitaju u svojoj lokalnoj samopuravi, Procedura je takva da nema dodatnih zahteva. Da porodice sa većim primanjima mogu sa ostvare taj status, da seoska domaćinstva mogu da dobiju popust i za grejanje. Želimo da pomognemo građanima da svoje račune izmire. Preko 70.000 domaćinstava je ostvarilo taj status. Treba i građani i jedinice lokalne samouprave da budu aktivni. Da penzioneri mogu da se informišu. Postoji digitalna platforma da vide građani da li ostvaruju taj status. Sve preduslove smo stvorili da pomognemo najugroženijim građanima – istakla je ministarka Đedović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter