Izvor: Alo
28.04.2024 u 08:54
0

I NOVINAR ROJTERSA DOBIO SVOJE: SUD u MOSKVI odredio PRITVOR ROJTERSOVOM PRODUCENTU – „UČESTVOVAO u EKSTREMISTIČKOJ ORGANIZACIJI“?

Gabov je optužen da je počinio krivično delo "učešće u ekstremističkoj organizaciji"

Basmanski sud u Moskvi odredio je dvomesečni pritvor producentu novinske agencije Rojters Konstantinu Gabovu, navodi se u saopštenju pres-službe prestoničkih sudova.

„Sud je odabrao meru prevencije u vidu pritvora u trajanju od dva meseca, odnosno do 27. juna 2024. godine. Producent novinske agencije Rojters optužen je da je počinio krivično delo iz dela 2 čl. 282.1 Krivičnog zakonika Ruske Federacije ‘Učešće u ekstremističkoj organizaciji'“, navodi se u sudskom dokumentu objavljenom na Telegramu.

Gabov se sumnjiči da je učestvovao u pripremi foto i video materijala za objavljivanje na Jutjub kanalu „Navaljni lajv“, u vlasništvu Fondacije za borbu protiv korupcije (FBK).

RUSKE TRUPE BESNO TAPKAJU PRED INVAZIJU: UKRAJINA pod STRAHOM SMRTI i SIRENEMA – Evo kada kreće juriš

Ta fondacija stavljena je na listu stranih agenata i ekstremističkih organizacija, čije su aktivnosti zabranjene u Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter