Izvor: Tanjug
31.08.2021 u 12:26
0

UHAPŠENE četiri osobe zbog malverzacija sa građevinskim parcelama na Voždovcu

 Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, policija je uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su falsifikovanim dokumentima, protivpravno prisvojili tri parcele na opštini Vodžovac, vrednosti oko 40 miliona dinara.

VAŽNO: 

BURNO U CRNOJ GORI! Mandić u ĆIRILICI: Kampanja je poprimila dramatičnu notu, a Milo Đukanović ne želi da preuzme odgovornost!

SAZNAJTE PRVI U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Da li će se održati ustoličenje mitropolita Joanikija? Zašto je Crna Gora podeljena zemlja? Kako se u Srbiji postupa sa kršiocima zakona?

VELIKO PRIZNANJE: Ulica u Paraliji dobija ime Dragana Markovića Palme (GALERIJA)

U saopštenju MUP-a se navodi da su S.S. (31), S.S. (56), H. I. (40) i R. M. (42) od 2019. do ove godine, u nameri da protivpravno prisvoje tri katastarske parcele na Voždovcu, ukupne površine od oko 1.000 kvadratnih metara, i izvrše njihovu konverziju, predali falsifikovane isprave prilikom podnošenja zahteva za upis nepokretnosti u Službi za katastar nepokretnosti.

Sumnja se da su koristili falsifikovane ugovore o kupoprodaji nepokretnosti- prenosu prava korišćenja zemljišta uz naknadu, gde se kao potpisnici – prodavci navode preminula lica.

Izvršenim proverama u nadležnom sudu utvrđeno je da ugovori sa preminulim licima nisu zavedeni.

Ukupna vrednost nekretnina koje su na ovaj način osumnjičeni protivpravno prisvojili je oko 40 miliona dinara.

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela navodenje na overavanje neistinitog sadržaja i pranje novca.

Određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega ce, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter