Izvor: Kurir
03.11.2021 u 16:14
0

ZA 19 DANA POČINJE IZGRADNJA METROA!

Početak radova na izgradnji metroa predviđen je za 22. novembar.

Ugovorni sporazum za Projekat izgradnje infrastrukture i nasipanje platoa za depo metroa u Makiškom polju u Beogradu potpisan je danas u Beogradu, a tom dogadaju prisustvovali su ministar finansija Siniša Mali, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i predstavnik kompanije Pauercajna (Powerchina) Jang Fan.

PROČITAJTE JOŠ:POTPISAN SPORAZUM ZA METRO: Ovog meseca počinju radovi

Siniša Mali rekao je da je početak radova na Makiškom polju 22. novembar, i dodao da je ono što nas dalje očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju depoa, februara meseca 2022 godine.

– U martu 2022. potpisivanje ugovora za izgradnju saobraćajnica, u junu potpisivanje ugovora za izgradnju stanica i tunela, i u novembru počinje izgradnja depoa. U februaru 2026. sledi nabavka vozova i testiranja. Očekuje se da će završetak prve linije metroa biti 2028. godine. Godine 2024. krenućemo u realizaciju druge linije metro, a 2030. završetak druge linije – kazao je Mali, dodajući da se polako, ali sigurno grad Beograd okreće ka šinskom sistemu, i da ćemo se tako rešiti saobraćajnih gužvi.

PROČITAJTE JOŠ:U narednih nekoliko godina biće izgrađen novi stambeno-poslovni prostor od parka Manježa do Slavije!

– Beograd ce biti savremena metropola, sa tri linije metroa – zaključio je on. Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekao je da danas konačno možemo da kažemo da smo na pragu jednog velikog početka, iako su ovakvi projekti veoma teški i skupi.

– Grad veličine Beograda ne može da se razvija bez metroa. Teško je razumeti da neki ljudi napadaju projekat, a on praktično nije ni počeo – rekao je Momirović.

Ministar građevinarstva istakao je da projekat beogradskog metroa donosi razvojnu perspektivu ne samo za Beograd, već i srpsku privredu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da razume da ne mogu svi da budu zadovoljni jer metro ne može da dođe do svakog naselja, ali i dodao da ni u drugim gradovima sveta metro ne prolazi kroz svako naselje.

Taj plan, naveo je Vesić, biće usvojen na sednici Skupštine grada koja će biti održana 8. novembra.

– Ne dolazi do svakog naselja ni u Londonu, ni u Beču, ni u Moskvi… zato postoje drugi vidovi prevoza – rekao je Vesić i podsetio da je planom generalne regulacije šinskih sistema, koji će uskoro biti pred gradskim odbornicima, osim izgradnje metroa, predviđeno proširenje BG voza i tramvajske mreže.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter