Izvor: Blic.rs
01.08.2020 u 12:03
0

Dr. KON: Odlazak na BAZEN je PRIHVATANJE RIZIKA!

Situacija sa virusom korona daleko je od povoljne, ali da treba biti realan, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, uz opasku da novi virus definitivno nije sezonski.

Takođe, kako dodaje, polazak dece u školu je veoma bitan momenat.

– Uspeli smo da zaravnimo krivu merama kojima raspolažemo. Ono što treba da naglasimo je da se prvi put sprovode ovakve mere, samo u vidu zaštitnih maski. Maske jesu dovoljna mera, ali opadanje broja obolelih ide polako i to će trajati duže nego u prvom udaru. Stalno ćemo imati ovakve situacije, da broj obolelih opada, ali sve zavisi od ponašanja građana – rekao je Kon.

On je istakao da se u Ministarstvu prosvete razmatra kako će izgledati školska godina – da li će se časovi odvijati u obrazovnim ustanovama ili onlajn.

– Mora da dođe do razređenja u učionicama. Prvaci ne mogu da se socijalizuju drugačije nego da idu u školu. Prioritet odlaska u školu imaju deca do četvrtog razreda, što mislim da je na mestu. Prelazak sa onlajn nastave na školu epidemiološki može da se podrži. Ako se pojave simptomi kod bilo koga, on ne može da ide u školu i postoji mogućnost onlajn nastave – dodao je.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ NA POČETKU IZGRADNJE KOVID BOLNICE U BATAJNICI: Otvara se 1. decembra s najsavremenijom opremom (VIDEO)

ZAPLENA KRADENIH AUTOMOBILA: U štampariji na Žarkovu rastavljani na delove?

JEZIVO! TAJNE SAKAĆENJA DECE U NIGERIJSKIM PODRUMIMA: Ovde su UZIMANI organi SRBA!

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Očekuju nas TROPSKE VRUĆINE!

Bilo da u letnjim danima želite da se rashladite na bazenu ili, recimo Adi Ciganliji, epidemiolozi su saglasni da boravak u vodi ne predstavlja opasnost, sve dok se održava distanca.

– Što se bazena tiče, voda do sada nigde nije dokazana kao put prenosa. Bitna je gustina kupača u bazenu. U vodi mora da bude razdaljina od četiri kvadratna metra među kupačima, isto kao i van nje. Prisustvo na bazenima je rizik kao i prisustvo u bilo kom drugom javnom prevozu i svako treba da se trudi da taj rizik smanji. Igranje u vodi, gurkanja, zagnjuravanja najstrože su zabranjena – kaže dr Kon.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter