25°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

ISP: Irinej bio odan pricipima pravde, istine i solidarnosti

Interparlamentarna skupština pravoslavlja (ISP), sa sedištem u Atini, uputila je Srpskoj pravoslavnoj crkvi poruku saučešća povodom upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

"Patrijarh Irinej je uživao poštovanje svih nas u ovoj međunarodnoj parlamentarnoj organizaciji koja okuplja poslanike iz 27 država sveta. Sarađivali smo na mnogim poljima otkrivanja istine Crkve Hristove i lično smo upoznali njegovu odanost pricipima pravde, istine i solidarnosti:, navodi se u saučešću

Blaženopočivši patrijarh je, ističe se, tokom pastirske službe izražavao duboka pravoslavna osećanja srpskog naroda, kao i nadu u bolje sutra. "Borio se do poslednjeg dana, ne štedeći trud za očuvanje jedinstva jedne i nerazdeljive Crkve Hristove, kao i za rešavanje problema savremenog sveta".

PROČITAJTE JOŠ...

NOVE KORONA MERE ĆE BITI NA SNAZI OD UTORKA: Evo šta je na SPISKU!

METEOROLOZI NAJAVILI LEDENA JUTRA U SRBIJI: Stiže i kiša praćena snegom

MINISTAR ZDRAVLJA NAKON SASTANKA SA DIREKTORIMA KOVID BOLNICA ISTIČE: Od utorka nova pravila za vožnju u gradskom prevozu (VIDEO)

DR STEVANOVIĆ APELOVAO: Ne lečite se kod kuće, nećete uspeti

SELAKOVIĆ: Patrijarh Irinej sa Vučićem imao poseban odnos

Njegovo samoodricanje, navodi ISP, nije bilo umanjeno nimalo ni tokom teškog perioda pandemije kroz koju prolazimo, a na "Božjem Sudu pratiće ga ljubav svih pravoslavnih hrišćana".

Poruku je Srpskoj pravoslavnoj crkvi predao Aleksandar Čotrić, šef delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja.

Patrijarh Irinej je u februaru prošle godine Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja uručio orden Svetog cara Konstantina za iskazanu podršku u očuvanju verskog i kulturnog nasleđa Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, naveo je u saopštenju generalni sekretar ISP dr Maksimos Harakopulos,poslanik grčkog parlamenta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (1)

Vjekoslav

Dočekao je ostvarenje vekovnog sna Srba završetak izgradnje Hrama Svetog


Ostavite komentar