Izvor: Kurir
14.07.2021 u 16:08
0

SUBVENCIJE ZA ZAMENU STOLARIJE SAMO ZA LEGALIZOVANE OBJEKTE

Kako se bliži raspisivanje javnog poziva za građane u sklopu projekta povećanja energetske sanacije objekata, sve češće se postavlja pitanje ko će sve moći da se prijavi.

VAŽNO:

POSLE SILOVANJA MALOLETNIKA, MODNI KREATOR PONOVO NASILAN?! Kostić nije puštao stranca da izađe iz stana, a OVAKO se branio u policiji!

PRIJAVA PROTIV BRATA SLAVNOG KOŠARKAŠA: Osumnjičen za pokušaj SILOVANJA!

UDOVICA OLIVERA IVANOVIĆA: Ovo je veliko ubistvo – SVI iz istrage treba da budu saslušani!

VUČIĆ U PANČEVU! Pravimo budućnost evropske auto-industrije, u fabrici ZF zaposleno 900 ljudi! NEMAČKO ZNANJE – SRPSKI AUTOMOBILI

Kako je do sad poznato, na konkurs ne mogu da se prijave gradjani čiji stambeni objekti su nelegalno sagrađeni ili naknadno ozakonjeni, a prema određenim procenama u Srbiji ima skoro dva miliona nelegalizovanih objekata.

Takođe, na pomoć neće moći da računaju ni stanovnici koji nisu platili porez na imovinu i račune za komunalne usluge te se prema procenama broj uskraćenih za ovu vrstu državne pomoći iznosi i više od dva miliona građana.

Konkurs za jedinice lokalne samouprave je prošlo ukupno 67 opština i gradova i u ministarstvu su procenili da će 10.000 domaćinstava imati priliku da učestvuje na konkursu.

Prednost na ovom konkursu imaće domaćinstva čiji stanovi ili kuće imaju lošiji kvalitet stolarije i u kojima živi veći broj ukućana.

– Kvalitet postojeće stolarije biće presudan faktor na osnovu koga građani mogu da dobiju subvencije, a važan kriterijum biće i broj ukućana – istakao je nedavno državni sekretar u resornom ministarstvu Zoran Lakićević.Građani će prilikom konkurisanja između ostalog lokalnim samoupravama dostaviti i formular sa predračunom firme. Komisije će izaći na teren nakon dostavljanja formulara kako bi procenile njegovu vrednost.

Istikriterijumi važe i za zgrade sem što će stanari morati da pribave saglasnost polovine stanara ako žele da se prijave na poziv. U slučaju da žele da zamene samo prozore u svojim stanovima za to je potrebna zajednička odluka.

Na konkurs Ministarstva eneregetike se prijavilo 88 lokalnih samouprava, ali su odbijeni opštine i gradovi koji nisu dostavili kompletnu dokumentaciju ili koji nisu imali sredstva iz sopstvenih budžeta za učešće u projektu.

Opštine koje će učestvovati u projektu zamene stolarije su Mali Zvornik, Krupanj, Užice, Žabari, Raška, Šabac, Prijepolje, Dimitrovgrad, Babušnica, Ljubovija, Pirot, Svilajnac, Medveđa, Kuršumlija, Leskovac, Trstenik, Novi Bečej, Bojnik, Rača, Osečina, Sremska Mitrovica, Kikinda, Kraljevo, Kragujevac, Žitište, Knjaževac, Niš, Majdanpek, Boljevac, Irig, Zrenjanin, Ćićevac, Vlasotince, Kula, Žagubica, Srbobran, Vranje, Vrnjačka Banja, Valjevo, Senta, Kovin, Nova Crnja, Šid, Pećinci, Gornji Milanovac, Vršac, Loznica, Sečanj, Vrbas, Batočina, Temerin, Odžaci, Stara Pazova, Vladimirci, Sombor, Bač, Beograd, Nova Varoš, Kruševac, Plandište, Bački Petrovac, Pančevo, Bujanovac, Ivanjica, Smederevska Palanka, Jagodina i Beočin.

Opštine čije su prijave odbijene su Apatin zbog neblagovreme prijave, a kao neuredne su navedene prijave koje su poslali Čačak, Bor, Požarevac, Prokuplje, Mali Iđoš, Bajina Bašta, Bečej, Priboj, Kanjiža, Lebane, Malo Crniće, Sremski Karlovci, Bogatić, Petrovac na Mlavi, Koceljeva, Velika Plana, Bosilegrad i Lajkovac.

Zbog toga što sadržina prijave nije u skladu sa javnim pozivom odbijene su opštine Bačka Topola, Aranđelovac i Vladičin Han.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter