Izvor: Informer
06.10.2021 u 17:25
0

Patrijarh srpski Porfirije u utorak je ugostio delegaciju Crvene zvezde! (VIDEO)

Košakraši i košarkašice crveno-belih u utorak bili su gosti Patrijarha srpskog Porfirija u Patrijarišiji. 

Patrijarh srpski Porfirije dobio je poklone od kapitena oba seniorska tima, a potom se obratio prisutnima i uputio reči podrške i ohrabrenja. 

– Ja sport vidim kao duhovnu disciplinu. Sport jeste blagosloveno nadmetanje u onome što svako najbolje može da da od sebe, pa tako i kada se desi da izgubimo to treba da bude samo poziv na još veći trud, na još veći napor, sa ciljem da budemo još bolji, da stičemo vrlinu. Vrlinom prepoznajemo, mi to kažemo Jevanđeljem, naše bližnje, one sa kojima se takmičimo, koju su bili uspešniji od nas i kojima sa ljubavlju čestitamo. Onda je to dobitak za sve, dobitak za sport, dobitak za sve ljude, jer zaista jesmo svi bližnji – rekao je patrijarh Porfirije i nastavio:

PROČITAJTE JOŠ: DALMACIJA: Palo više od 100 litara kiše

– Svakako da je uvek veća radost kada smo pobednici, ali i u takvim trenucima imamo opet poziv na duhovni podvig, a to je pokušaj da u sebi sputamo ono što je zapravo najveći neprijatelj svakoga čoveka u životu na svim poljima, a to se jezikom Crkve, duhovnim jezikom, zove gordost, sujeta. Ako smo i pobednici i najbolji u svemu, a to proizvodi sujetu i gordost, onda smo zapravo već u startu gubitnici i sve ono što smo dobili postaje kontraproduktivno. Radujemo se i molimo se Bogu da budemo pobednici svako u svom životu upravo protiv sujete, protiv gordosti, jer kad se trudimo da negujemo vrlinu, da i u sportu da negujemo ljubav, uvek smo pobednici.

PROČITAJTE JOŠ: SRPSKI RVAČI OTPUTOVALI NA SVETSKO PRVENSTVO!

Patrijarh je od Branka Lazića dobio dres, dok je Nevena Naumčev ispred ženskog kluba uručila loptu. 

Pored toga, klub je iskoristio priliku da pozove Patrijarha da bude gost Crvene zvezde, budući da poglavar Srpske pravoslavnve crkve nije krio da je veliki zvezdaš i ljubitelj sporta. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter