Izvor: KURIR
07.06.2024 u 20:01
0

RUSI KONAČNO IMAJU ODGOVOR ZA NAJOPASNIJE ORUŽJE? Inspiracija im bili „prašinari“ i GUSARI, svaki „kalaš“ će imati OVAJ DODATAK

Rojevi jeftinih dronova postali su ogromna pretnja za vojnike koji ratuju u Ukrajini. Teško ih je uništiti, ali ipak nije nemoguće. A rešenje su pronašli obični "prašinari", koji se svakog dana na liniji fronta suočavaju sa opasnim letelicama.

Rojevi jeftinih dronova postali su ogromna pretnja za vojnike koji ratuju u Ukrajini. Teško ih je uništiti, ali ipak nije nemoguće. A rešenje su pronašli obični „prašinari“, koji se svakog dana na liniji fronta suočavaju sa opasnim letelicama.

Kao što lovci koji kreću u pohod na guske ili patke neće nositi municiju koja se koristi za krupnu divljač, tako će uskoro i vojnici na liniji fronta nositi posebnu municiju za uništavanje dronova.

I to istu onu koja je pogodna za leteće životinje – patrone punjene sačmom.

Vešti vojnici su više puta u Ukrajini pokazali da je moguće jednim hicem razbiti multikopter u paramparčad, sa udaljenosti i do sto metara.

Kako piše ruski portal „Rosijskaja gazeta“, glavno je sačuvati pribranost i brzo reagovati. Posle snimaka koji su pokazali učinkovitost sačmara, određene kompanije namenske industrije već su reagovale.

Ruska kompanija „Tehkrim“ razvila je i proizvodi patrone za obaranje dronova pod nazivom „Perehvat“. One su namenjene za ispaljivanje iz oružja sa glatkim cevima.

– Opremnjeni su takozvanom povezanom sačmom. Nekoliko olovnih trouglova povezuje nit od kevlara. Nekada su pirati iz topova ispaljivali đulad povezanu lancima, kako bi naneli ozbiljniju štetu brodovima – piše „Rosijskaja gazeta“.

 

BRAT ORBAN OKREĆE LEĐA NATO:Evropa u stanju ratne psihoze!

Kako piše ruski portal, pojavljuje se jedan problem kada je u pitanju ovakvo naoružanje.

Naime, ruska armija nema lakocevno streljačko naoružanje, a po zakonu, vojnici ne mogu da ponesu ličnu lovačku pušku u rat.

– U američkoj vojsci tokom Drugog svetskog rata, glatke puške sa pumpom bile su u upotrebi i bile su popularne. Bez kundaka, sa skraćenom cevi, ispostavilo se da su zgodni tokom borbi u rovovima U borbi protiv dronova, obična lovačka sačmarica sa glatkom cevi i takozvana vezana zrna su se pokazale kao veoma delotvorne – piše „Rosijskaja gazeta“.

Još jedno rešenje može biti i podcevna sačmara, čiji su se snimci već pojavili na društvenim mrežama.

Ruski medij piše da je u razmatranju i razvoj posebne granate za uništavanje bespilotnih letelica, koja bi se ispaljivala iz lansera granata AGS-17.

„Rosijskaja gazeta“ zaključuje da rešenje za problem ubitačnih jeftinih dronova postoji, samo da je potrebno uzeti u obzir ekspertizu vojnika sa linije fronta, kao i sprovođenje organizacionih promena koje bi dovele do brže obuke vojnika za korišćenje ovakvih sredstava.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter