Izvor: Tanjug
14.10.2022 u 09:05
0

MERKELOVA JASNIM NARATIVOM POKAZUJE „SUPERIORNOST“: „Ne kajem se zbog odluke u vezi sa ruskim gasom…“

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel brani raniju odluku u vezi vezivanja Nemačke za ruski gas i poručuje da se ne kaje.

RAD NA EVROPSKOJ BEZBEDNOSTI UZ UČEŠĆE RUSIJE: Merkelova naglasila da se trenutna kriza može prevazići!

„Iz tadašnje perspektive bilo je veoma racionalno, razumljivo, da se uvozi gas iz Rusije koji je bio jeftiniji od tečnog naftnog gasa iz drugih delova sveta – SAD, Saudijske Arabije, Katar“, rekla je Merkelova na skupu fondacije „Kaluste Gulbenkian“ u Lisabonu.

Nemački mediji prenose da je Merkelova kazala da je za vreme transformacije bilo jasno da je Nemačkoj potreban gas, kako bi se jednog dana potpuno okrenula drugim energentima koji ne štete klimi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je istakla da vlada uvek deluje na osnovu situacije u vreme u kojoj mora da donosi odluke.

Nemačkoj politici, kaže, je bilo jasno da se mora prestruktuirati kompletno snabdevanje energijom.

„Izašli smo iz nuklearne energije. Želeli smo korak po korak, a to želim i sada, da izađemo i iz uglja“, objasnila je Merkel.

Ukazala je da je Rusija čak i za vreme Hladnog rata bila pouzdan isporučilac energije.

„Nikada nisam verovala da postoji nešto poput promene kroz trgovinu, ali sam verovala u povezivanje trgovinom. Zato se ne kajem zbog svoje odluke, već verujem da je iz tadašnje perspektive bila ispravna“, kazala je Merkel.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter