Izvor: Objektiv
19.12.2020 u 19:25
0

ANESTEZIOLOG SE BORI ZA ŽIVOT: Njegov kolega iz batajničke bolnice poslao snažnu poruku

Sve više mladih je na respiratorima i to je sve češće, rekao je anestezilog Igor Lazić, koji trenutno radi u kovid bolinici u Batajnici.

On je apelovao na građane, posebno danas na Sv. Nikolu da šitite sebe i svoju porodicu, da drže distancu i da se ne okupljaju. Time će, kako je istakao, zaštiti i lekare koji su na ivici mogućnosti.

Na pitanje da li ima mladih na respiratoru, Lazić je rekao:

– Nažalost ima, i to je sve češće – rekao je on. Naveo je primer svog druga sa fakulteta, koji je rođen 1983. godine, a koji se zarazio koronavirusom.

– Moj saborac, isto anesteziolog jedan je od tih pacijenta. On je trenutno u KBC Dragiša Mišović i lekari se bore za njegov život. Na mehaničkoj ventilaciji, intubiran i u veoma teškom stanju – ispiračao je Lazić.

OVO MORATE ZNATI

KORONA PO GRADOVIMA Beograd stao na kotu 1.000

OTKRIĆE BRITANACA Novi soj kovid 19 brže se širi!

DOBRA VEST NA SVETOG NIKOLU! Padaju korona brojke!

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MAKRONOM: Poželeo sam mu brz oporavak! (FOTO)

GOJKOVIĆ: Fajzerova vakcina ispunjava sve propisane standarde

Kako je istakao, kapaciteti su prenapregnuti i apeluje na građane da budu odgovorni.

– Mi smo umorni, i mi oboljevamo. Zaštitite i sebe i nas – apeluje ovaj anesteziolog.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 326 pacijenata, dok broj hospitalizovanih osoba iznosi 9.581.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter