Izvor:
19.12.2017 u 16:15
0

DARKO MLADIĆ ZA HAPPY TELEVIZIJU: „U Hagu napravljen takav mehanizam da je nemoguće odbraniti se“!

Gost ovog jutra u jutranjem programu Happy televizije "Dobro Jutro Srbijo" je sin generala Ratka Mladića.

Darko Mladić je komentarisao aktuelna dešavanja oko zdravstvenog stanja njegovog oca.

Ovi dana se dosta pisalo o apelu generala da mu je zdravlje ugroženo i da je posle izricanja presude postalo još gore da bi čak mogao i da umre.

Generala će danas pregledati dvojica lekara koji stižu iz Srbije ali dodatni problem predstvalja to što mu je misteriozno nestao zdravstveni karton iz ćelije.

Problem je što sada ne možemo da dobijemo nijedan izveštaj lekara zato što po pravilu njih koji su angažovani tamo ne mogu ništa da govore dok ne napišu izveštaj, tek kada to urade mi ćemo imati informacije. Ono što je on javio iz Haga jeste da se desio incident takvog tipa da nedostaju zdravstvene dokumentacije iz ćelije. Dokumentacija koju je on trebao da da advokatima a oni doktorima da se oni pripreme za posetu. Nisu dozvolili doktorima da unesu stetoskop pa su se nekako dogovorili da omoguće ono što oni imaju tamo EKG aparat i stetoskop. Ratku je nešto pozlio u toku pregleda i doktor je tražio da mu se pregleda srce oni nisu dozvoli da se uradi EKG. Oni su to odradili posle i dostavili doktorima izveštaj jer kada je doktor Ristić tražio to nije bilo dozvoljeno. Oni nastavljaju sa tim opstrukcijama. Odbrana je tražila u toku onih postupaka da se doktoru koji je u Hagu skine imunitet da ga mi tužimo. Za nas postoji neizvesnost jer mi ne znamo zašto mu je to tačno pozlilo. Nama su doktori to rekli pre, bez ikakvih dokumenata i imate situaciju da doktor ne da EKG. Oni imaju propisane procedure kako treba da rade svoj posao ovo što on radi nije ni po kakvim standardima. Kruže čak i neke glasine da je on bio medicinski tehničar pa je dobio odjednom diplomu.

Haški tribunal je učinio sve da general ne dobije adekvatnu zdrvstvenu zaštitu iako ima najtežu presudu doživotne robije. Pitanje je šta im toliko smeta da se leči kao bilo koji pacijent na ovom svetu.

Doktor izgleda brani neki svoj lični interes. Izuzetno je važno kako ćemo mi voditi ovaj žalbeni postupak. Napravljen je takav mehanizam da mi ne možemo da se branimo. Tamo su procedure komplikovane i vi treba da imate tim od pet, šest advokata koji imaju svoje pomoćnike koji u svemu tome pomažu da bi na adekvatan način mogli da odgovorite na presudu – rekao je Darko Mladić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter