Izvor:
04.02.2018 u 23:11
0

DEMONSTRACIJE U UKRAJINI: Više hiljada Ukrajinaca protiv Porošenka!

Više hiljada demonstranata marširalo je danas ulicama Kijeva sa zahtevom da predsednik Ukrajine Petro Porošenko podnese ostavku.

Današnje proteste predvodio je bivši gruzijski predsednik Mihail Sakašvili koji se preselio u Ukrajinu kao Porošenkov saveznik, ali mu je državljanstvo ukinuto prošle godine.

Sakašvili je bio u inostranstvu kada mu je ukinuto državljanstvo, ali se u septembru vratio u Ukrajinu i od tada predvodi brojne demonstracije protiv Porošenka navodeći da je predsednik korumpiran.

Današnji postupak je početak kampanje za rasturanje trulog i korumpiranog sistema. Porošenkova ostavka je samo prvi korak – poručio je Sakašvili okupljenima.

Nisu prijavljena hapšenja ili sukobi demonstranata sa policijom.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter