Izvor:
14.06.2019 u 17:37
0

DIREKTOR BEO ZOO VRTA ZA PORTAL HAPPYTV: „Između 350.000 i 400.000 evra je uloženo u pingvinarijum, koji je jedan od najmodernijih prostora za ovu vrstu životinja u Evropi…“ (VIDEO)

Od nedavno je u Beogradskom zoološkom vrtu otvoren pingvinarijum u kome obitava 17 pingvina.

Direktor Beogradskog zološkog vrta Srboljub Aleksić izjavio je specijalno za Happy portal da imamo jedan od najmodernijih prostora za pingvine u Evropi.

– Pingvinarijum je građen nekoliko godina, više od tri, i u njemu trenutno ima 17 pingvina. Od njih sedam je došlo iz Beča, a deset iz Ujedinjenih Arapskih Emirata – rekao je Aleksić.

Koliko novca je uloženo u izgradnju ovog projekta?

– Između 350.000 i 400.000 evra je uloženo u ovaj projekat, dosta toga ode na sisteme filtracije vode, vazduha… Dosta je bilo zahtevno, malo smo mi menjali tokom projekta neke stvari, zajedno sa projektantima, u principu, usaglašavali smo se oko nekih stvari – kaže on.

Pridošli pingvini su se već navikli na prostor, te je direktor objasnio detaljnije.

– Pingvini uživaju, jedan bazen još uvek nisu ni počeli da koriste, treba im malo vremena da se naviknu. Odlično su se uklopili, bez obzira što su dve različite grupe – priznaje Aleksić.

Budući da je pingvinarijum glavna atrakcija Zoo vrta, Srboljub je ispričao da je reakcija naroda na životinje koje su se u Beogradu pojavile nakon tri decenije veoma pozitivna.

– Posetioci uživaju, trenutno su oni prve zvezde ovde kod nas i stvarno su vrlo interesantni, pre svega najmlađima – izjavio je on, te dodao šta je pored pingvina dodatna atrakcija.

– Pored pingvina, mislim da ljudi najviše vole velike životinje. Interesantno je da mi imamo odličnu zbirku ptica – rekao je Aleksić.

Budući da je napolju veoma toplo, direktor je objasnio da pingvini uživaju u odgovarajućoj temperaturi.

– Pingvinima nije vruće, imamo sisteme za hlađenje vode i unutrašnjeg prostora, trenutno, temperatura vode je oko 23-24 stepena – završava gospodin Aleksić.

Šta je on sve rekao možete čuti u snimku ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter