Izvor: ALO
20.09.2021 u 21:58
0

Dr Grujičić obratila se roditeljima povodom zabrinutosti za zdravlje dece!

Čuvena doktorka Danica Grujičić javno je uputila upozorenje zgranuta povećanjem prekomerne gojaznosti i dijabetesa kod dece.

– Ogroman problem danas kod dece nezdrava hrana i malo aktivnosti. Nažalost sve je više prekomerne gojaznosti kod dece i pojave dijabetesa. Stvari treba sistemski rešavati i skloniti decu iz pekara i brzih hrana gde se truju svakodnevno. Najbolje uvesti pun obrok u škole gde će deca po programu nutricinista imat zdrave i pune obroke. I naravno povećanje fizičke aktivnosti. Najbolji primer je Francuska koja u svim školskim ustanovama ima svoju kuhinju gde se pripremaju obroci po mesečnom planu nutricinista. Često jurimo za stvarima koje su nam nepotrebne, a svesno gubimo ono što nam je najdragocenije, a to je zdravlje. Kako naučimo decu od malih nogu tako će živeti i te navike će preneti na svoje potomstvo – između ostalog je poručila doktorka.

PROČITAJTE JOŠ: Imate neodoljivu želju za slatkišima, peruta vam se koža, imate košmare? OVO JE UZROK!

To je potvrdilo i istraživanje Centra za vežbanje, zdravlje i sportske nauke koje je pokazalo da svako treće dete u Srbiji ima višak kilograma.

PROČITAJTE JOŠ: KONTRACEPCIJA KROZ ISTORIJU: Pilula o kojoj se šapuće

Kombinovana nastava od danas će se primenjivati u 7. i 8. razredu osnovnih škola u devet lokalnih samouprava u Srbiji i u srednjim školama u 45 opština i gradova

Treći model ili onlajn nastava sprovodiće se u srednjim školama u osam lokalnih samouprava – Bajina Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, Ljig, Ivanjica, Bela Palanka i Sremska Mitrovica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter