Izvor: ALO
23.08.2024 u 11:03
0

DRUGI UPISNI ROK UVELIKO TRAJE: Na ovom fakultetu ostalo je 200 slobodnih mesta

Ostalo je 201 slobodno mesto, a prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita biće 29. i 30. avgusta.

Rukovodilac Službe za nastavu i studentska pitanja Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Anita Sviličić izjavila je danas da za brucoše koje izlaze na polaganje prijemnog ispita u drugom upisnom roku na tom fakultetu ima dovoljno mesta na budžetu, kao i na samofinansiranju.

Ostalo je 201 slobodno mesto, a prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita biće 29. i 30. avgusta.

Sviličićeva je za Tanjug rekla da je polaganje prijemnog ispita zakazano za 2. i 3. septembar, a da će preliminarna rang lista biti objavljenja 3. septembra popodne.

– U ponedeljak, 2. septembra, polažu se matematika, test sklonosti, crtež i fizika, a sledeći dan – biologija na svim smerovima – navela je ona.
Prema njenim rečima, polaganje počinje u 09.00 sati na tri smera, osim kod pejzažne arhitekture, gde počinje u 10.00 sati, a test sklonosti biće u 13.00 časova.

SVE VIŠE OBOLELIH OD VIRUSA ZAPADNOG NILA: Najteži slučajevi imaju upalu mozga, duplo više zaraženih muškaraca

– Tu je malo drugačija procedura, duže traje prijemni, jer je za pejzažnu arhitekturu neophodno da se zna crtanje – napomenula je Sviličićeva.

Dodala je da ukoliko neko od kandidata bude imao primedbu, već 4. septembra, u 10 sati može da se javi studentskoj službi, a, kako je rekla, žalbe se rešavaju u roku od 24 sata, odnosno 36 sati ukoliko je neophodno uključiti višu instancu – dekana.

– Na Šumarskom fakultetu prijava se vrši lično, na šalteru, uzima se prijavni list, donose se svedočanstva iz četiri razreda srednje škole, diploma original, overene fotokopije zadržavamo. Pravimo rang liste posle polaganja prijemnog ispita i posle za upis je potrebno kupiti indeks, kao i obrazac ŠV – navela  je ona.

Istakla je da je poslednjih nekoliko godina interesovanje za Šumarski fakultet malo opalo, zbog, kako je navela, novih tehnologija i inovacija koje su trenutno u trendu.

– Problem u tome jeste što je malo smanjeno interesovanje poslednjih godina, tako da, nažalost, imamo dovoljno slobodnih mesta i na budžetu i na samofinansiranju – kazala je Sviličićeva.

Ona je navela da na pejzažnoj arhitekturi nema mesta na budžetu, ali da je ostalo mesta na samofinansiranju.  Upis će trajati do petka, 6. septembra.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter