Izvor:
12.08.2016 u 03:04
0

ERDOGANOV ULTIMATUM AMERIKANCIMA: ,, Ili ste za teroristu Gulena, ili za demokratsku Tursku!“

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan postavio je ultimatum Sjedinjenim Američkim Državama, poručivši im da moraju da izaberu između Turske i turskog muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena koji živi u SAD, a koga Ankara optužuje da stoji iza pokušaja puča izvedenog 15. jula.

– Pre ili kasnije, SAD će se opredeliti… ili za zavereničku terorističku FETO (Gulenovu organizaciju), ili za demokratsku zemlju Tursku. SAD će morati da naprave taj izbor – rekao je Erdogan u govoru u Ankari u sredu, prenosi danas "Raša tudej" pozivajući se na agenciju Anadolija.

Erdogan je, takođe, upozorio da će na kraju izgubiti svi oni koji slede "šarlatana sa sedištem u Pensilvaniji koji je prodao dušu đavolu, ili Daeš (Islamsku državu) koja prosipa muslimansku krv, ili Kurdistansku radničku partiju (PKK) koja takođe 30 godina proliva krv da podeli zemlju i naciju".

Turski predsednik je poruku uputio nakon višestrukih poziva Ankare Vašingtonu da izruči Gulena, podseća ruski kanal.

Tanjug
Foto: Twitter/mailonline

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter