Izvor:
08.06.2017 u 22:13
0

HUMANOST NA DELU: Zahvaljujući emisiji „Srbija na dlanu“ porodica iz Mrčajevaca dobila krov nad glavom!

Roditelji sedmoro mališana iz Mrčajevaca, Nenad i Mila Novović, su se nedavno javili redakciji emisije "Srbija na dlanu" sa molbom da im se pomogne, jer imaju rok od još četiri dana da se isele iz kuće u kojoj žive sa decom.

Kuću u kojoj žive poslednje četiri godine su dobili na korišćenje, a priča o selidbi je krenula onog trenutka kada je vlasnik prodao kuću.

Nenad potiče iz mnogočlane porodice koja je živela u Peći do 1999. godine, kada su počeli progoni Srba.

Nenad se tada sa roditeljima i sa još devetoro braće i sestara prvo obreo u Crnoj Gori, a za kiriju su se godinu dana snalazili kako su znali i umeli.

Nisu znali kuda dalje niti kako, bez bilo kakvih prihoda. Rešili su da se obrate patrijarhu Pavlu za pomoć i on im je pomogao tako što je za njih prikupio pomoć i obezbedio im krov nad glavom u Mrčajevcima.

Mila je jedinica, sa svojim roditeljima je došla iz Hrvatske u Srbiju devedesetih godina, kada je imala dve godine.

Udala se za Nenada i kao jedinica, oduvek je želela da ima mnogo dece. Tu želju je i ostvarila i postala majka sedmoro dece.

Nenad, kada se oženio morao je da napusti roditeljski dom jer je bio premali da prihvati i Nenadovu decu.

Zahvaljujući dobrim ljudima i uz Nenadov rad i trud uspeli su da se snalaze za krov nad glavom, ali nikada nisu bili u mogućnosti da sebi priušte svoj dom.

Uprkos mnogim nedaćama sa kojima se susreću zbog egzistencije, u domu Novovića sreće i radosti ima na pretek, jer je ispunjena dečjom grajom.

Redakcija emisije "Srbija na dlanu" je učinila sve što je u njenoj moći da priča o ovoj porodici dobije srećan nastavak.

Kao što smo se mnogo puta u emisiji "Srbija na dlanu" uverili da ima humanih ljudi, tako i ovoga puta porodici Novović stiže pomoć u pravom trenutku.

Zahvaljujući redakciji emisije "Srbija na dlanu" i Stanoju Mihajloviću iz Slatine kod Čačka, mladi bračni par sa sedmoro dece dobio je krov nad glavom.

Stanoje je nakon gubitka sina jedinca živeo sa svojom suprugom i želeo je da pomogne nekome kome je pomoć neophodna, tako što bi darivao opremljenu kuću od 80 kvadratnih metara sa okućnicom.

I porodica Novović i porodica Mihajlović su ispunili svoj san. Novoviće je delilo samo sedam kilometara do njihove nove kuće, a Mihajloviće isto toliko do dobitka novih, odanih prijatelja za čitav život.

happytv.rs
Foto: Srbija na dlanu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter