Izvor: Happy BSC
30.03.2022 u 20:43
0

ILIJA KAJTEZ ZA „AKTUELNOSTI“: “Zao duh” izašao iz boce i doveo do užasnih krvoprolića između dva bratska naroda

U večerašnjoj emisiji “Aktuelnosti” o jučerašnjim pregovorima Moskve i Kijeva u Istanbulu i situaciji u Ukrajini govorili su: Biljana Šahrimanjan – Centar za stratešku analizu, Dragan Vasiljković – Kapetan Dragan i Prof. dr Ilija Kajtez – sociolog.  

Šahrimanjan je ocenila da svaki korak ka normalizaciji odnosa i cele situacije daje “tračak nade” da će se ovo stanje brzo završiti i da neće biti kobno i dodala da je sada najvažnije to što će biti uspostavljeni humanitarni koridori.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ruska vojska se nalazi u ukrajinskim gradovima i opkoljava ih. Imamo više od 3,5 miliona izbeglica. Rusija je ona koja je napala Ukrajinu i to je ono što znamo i ništa ne može to da opravda. Svi razlozi koji su u prethodnih 35 dana nabrojavani o početku invazije koja se pretvorila u agresiju, a nakon toga u rat, nemaju opravdanje i utiču na ceo svet – kazala je ona.  

Vasiljković je istakao da mu je veoma dobro poznata taktika koju je primenila ruska strana i dodao da je pitanje vremena kada će ukrajinski gradovi “pasti”, kao i da su Ukrajinci to počeli da shvataju.    

– Pregovori koji se vode su faza poraza Ukrajine. Verujem da će Ukrajinci, ako imaju još imalo pameti, pristati na uslove koji se od njih traže, kakvi god da su – rekao je on.  

Prema njegovim rečima, dolaskom Interneta i društvenih mreža svi nacisti ovog sveta doživeli su Ukrajinu kao centar, jer je tamo država postala nacistička, a oni su počeli da se množe.  

– Ukrajina je trenutno centar sveta sa najgorim ustaškim nacistima. Onog trenutka kada je NATO izvršio agresiju nad nama, oni su dali legitimitet Rusiji da uradi ovo Ukrajini. Nikada NATO nije imao ni moralnog ni pravnog razloga da napadne Jugoslaviju koliko je Rusija imala razloga nakon osam godina i toliko žrtava – rekao je on i dodao da će ratovati do poslednjeg Ukrajinca. 

Govoreći o radikalskim organizacijama i njihovom umrežavanju, Kajtez je naglasio da tu vrstu radikalizacije i desnog ekstremizma imamo od 2014. godine, od “Euromajdana” kada je to praktično postajala državna ideologija i dodao da je Bataljon Azov, koji je kasnije narastao, počeo da se infiltrira u državne institucije i organe, pre svega, tzv. ministarstva sile.  

– Uz pomoć stranih obaveštajnih službi to je narastalo i na terenu u smislu raznih nasilnih akcija protiv onih koji su bili proruski nastrojeni ili Rusa, kojih u Ukrajini ima osam miliona. Zapad to nije želeo da vidi, a mnogi su to i podsticali što je dovelo do sve više i više “zlih plodova”. “Zao duh” je izašao iz boce i doveo do užasnih krvoprolića između dva bratska naroda. To je rezultat osam godina indoktrinacije koja ničim nije bila zaustavljana – ocenio je Kajtez. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter