Izvor: Kurir
04.06.2024 u 10:39
0

JEZIVO NEVREME U SRBIJI! Srušene fasade na kućama

Na teritoriji Bačke Palanke i Bačkog Petrovca bilo najviše intervencija zbog nevremena. Pojedini delovi Bačke Palanke ostali bez struje. Vetar je juče obarao stabla, a grad veličine lešnika, skoro potpuno je prekrio tlo u Bačkoj Palanci i Temerinu.

Nevreme praćeno jakom kišom, gradom, vetrom i grmljavinom zahvatilo je juče deo Vojvodine. Vetar je obarao stabla, a grad veličine lešnika skoro potpuno je prekrio tlo u Bačkoj Palanci i Temerin.

ODHR NEMA PRIMEDBE: Lokalni izbori, koji su održani u 90 gradova i opština u Srbiji, bili su dobro sprovedeni

Miloš Milenković iz Sektora za vanredne situacije rekao je da je na teritoriji Bačke Palanke i Bačkog Petrovca bilo najviše intervencija zbog nevremena.

„Najveći posao je bio u delu uklanjanja stabala sa kolovoza da bi se saobraćajna infrastruktura osposobila“, rekao je Milenković.

Jedan deo Bačke Palanke je ostao bez snabdevanja električnom energijom. Milenković je rekao da veruje da će doći do stabilizacije u toku dana.

Opštinski štab za vanredne situacije Bačke Palanke izdao je hitno upozorenje građanima da ne prilaze kablovima, elektrovodovima gde vide da su grane drvaća pale, odnosno da ne dovode sebe u direktnu opasnost.

Sve nadležne institucije i inspekcijske službe su na terenu.

Nije bilo povređenih i ugroženih lica pa nije bilo intervencije u delu spasavanja i evakuacije usled nevremena koje je zadesilo Južnobački upravni okrug“, istakao je Milenković.

Grad je u Bačkoj Palanci tukao sve pred sobom. Na nekim kućama je oštećena i fasada.

U Bačkom Petrovcu bilo je gotovo uragansko nevreme, nije se video prst pred okom. Snimci koji su objavljeni na društvenim merežama su stravični.

 

Nebo je izgledalo nestvarno.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter