Izvor: HAPPYBSC
18.05.2024 u 14:06
0

JUTRO NAKON SUDARA: Vozovi kasne po 60 minuta, čeka se izvlačenje poslednjeg vagona

Nakon sudara teretnog i putničkog voza, koji si juče odigrao između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta, železnički saobraćaj još uvek ne funkcioniše u punom kapacitetu. Čeka se izvlačenje poslednje vagona teretnog voza iz tunela, što bi moglo da se desi danas ili sutra

Iz Infrastrukture železnica zvanično je saopšteno da je BG Voz naleteo na zadnji deo teretnog voza.

Kako javljaJU mediji sa mesta događaja, zbog sudara koji se dogodio na nekih 400 metara od izlaska iz tunela, saobraćaj još uvek nije normalizovan i kolosek na kojem je zapravo došlo do sudara, iz pravca železničke stanice Beograd centar ka Ovči, još uvek ne funkcioniše.

Ekipaje jutros zatekla pomoćnike infrastrukture železnice, koji su tu došli, kako su nam rekli, da izvuku poslednji vagon teretnog voza, koji se još uvek nalazi tunelu, a koji zapravo onemogućava da se normalizuje saobraćaj i da i na tom koloseku krenu vozovi.

 

Vozovi u međuvremenu saobraćaju drugim kolosekom, i to u oba pravca i od Rakovice i Beograda, Beograd centra ka Ovči i u drugom smeru od Ovče ka Beograd centru i Rakovici, tako da saobraćaj funckioniše usporeno.

Kako se dodaje, vozovi se međusobno propuštaju.

„Takođe  je ovde rečeno da zbog toga vozi kasne i preko 60 minuta, tako da ako danas planirate negde da se uputite BG vozom, budite spremni da ćete ga dugo čekati. Takođe, ono što se navodi na zvaničnom sajtu infrastrukture Železnice jeste da pruga nije oštećena prilikom ovog sudara, tako da sve što se čeka jeste zapravo da se i taj poslednji vagon izvuče iz tunela da bi pruga funkcionisala, a to bi moglo da se desi ili danas u toku dana ili sutra“.

Ministar za građaninarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Goran Vesić, koji je bio juče ovde na mestu događaja nakon same nesreće, rekao je da je najverovatniji uzrok ove nesreće ljudski faktor i da zapravo putnički voz, BG voz koji je išao sa stanice Vukov spomenik ka Ovči, nije odreagovao na svetlo koje se upalilo i koje je trebalo da signalizira da voz ne može dalje da ide.

On je naleteo na poslednji vagon teretnog voza koji je čekao da dobije znak i da krene ka Ovči.

Podsetimo, trinaestoro ljudi je evakuisano iz putničkog voza i devetoro je odmah ukazana pomoć i oni su pušteni kući, dok su četvoro upućeni u Urgentni centar i to su zapravo bili mašinovođa, kondukter i dva putnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter