Izvor:
19.12.2016 u 23:46
0

Krvavi obračun: Ruski AMBASADOR teško RANJEN u oružanom napadu!

Ruski ambasdor u Turskoj Andrej Karlov teško je ranjen u oružanom napadu u Ankari, prenose turski mediji. Televizija NTV prenosi da je ambasador hitno prevezen u bolnicu.

Karlov je ranjen dok je prisustvovao umetničkoj izložbi fotografija pod nazivom "Rusija u očima Turaka", potvrdili su izvori iz ruske ambasade, javlja "Hurijet". Karlov je upucan dok je držao govor, a veruje se da iza napada stoje radikalni islamisti, piše "Hurijet".

Televizija NTV dodaje da su pored ambasadora Rusije teško ranjene još tri osobe. Turski ogranak CNN-a tvrdi da je Karlov u teškom stanju. Policija sumnja da se napadači i dalje nalaze u zgradi galerije u kojoj se odigrao napad.

Reporter "Hurijeta", koji se nalazio na licu mesta u trenutku napada, rekao je da su prisutni na izložbi panično počeli da beže nakon što su se začuli prvi pucnji. Napadač je navodno prvo pucao u vazduh, kako bi mu se raščistio vidik, a zatim pucao u leđa Karlovu, s obzirom da je stajao iza ambasadora u trenutku njegovog govora.

Specijalne snage turske policije opkolile su zgradu, u kojoj prema rečima svedoka, i dalje sporadično odzvanjaju pucnji, navodi "Hurijet".

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je izviknuo: "Ovo je za Alep!" i pucao u ambasadora. Na lice mesta ubrzo je stigao i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu.

Napad na ambasadora došao je samo dan nakon što je turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu otišao u Moskvu kako bi sa ruskim i iranskim kolegama razgovarao o stanju u Siriji.

Uskoro opširnije…

Blic
Foto: Twitter/News_Executive

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter