Izvor: 24sedam
23.10.2024 u 08:59
0

DŽONI DEP OTKRIO SVOJE OMILJENE FILMOVE: Dva filma Emira Kusturice

Glumac u različitim žanrovima pronalazi vredna dela koja na njega ostavljaju veliki uticaj

Džoni Dep je u jednom intervjuu otkrio koji filmovi su mu najomiljeniji, naglasivši da bi jedan mogao da gleda svakog dana.

KATEDRALA NOTR DAM SE OTVARA POSLE PET GODINA: Renoviranje Bogorodičine crkve u Parizu privodi se kraju (FOTO)

Glumac je za Entertainment Weekly rekao da je prvi na listi „Pod rukom zakona“ Džima Džarmuša iz 1986. godine. Opisao ga je kao „slatku, smešnu, egzistencijalističku kriminalnu komediju kakvu samo Džarmuš može da smisli“.

Naglasio je i koliko voli muziku Toma Vejtsa, koji glumi u filmu, rekavši: „Đavo nema najbolje melodije. Tom ih ima“, prenosi Far Out Magazine.

Emir je genije

Drugi filmovi na njegovoj listi uključivali su klasik „Imati i nemati“ sa Hemfrijem Bogartom i Lorin Bekol, kao id dva filma Emira Kusturice, „Dom za vešanje“ i „Podzemlje“.

– Emir je genije. Ovo je vizuelna poezija sa velikom dozom magije – rekao je glumac o Kusturici.

Ipak, njegov najdraži film, koji bi mogao da gleda svakog dana, je britanska komedija „Vitnejl i ja“.

– Nijedan film u istoriji nije toliko citiran, niti ima toliko kultan uticaj. To je verovatno najsmešniji film koji sam ikad pogledao – naglasio je Dep.

Glumac toliko voli ovaj film da je ubedio reditelja Brusa Robinsona da se vrati iz penzije i režira njegov film „Portorikanske noći: Dnevnik opijanja“ iz 2009. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter