Izvor: politika
09.09.2024 u 12:30
0

ZUBIN MEHTA U OKTOBRU NA KOLARCU: Beogradska filharmonija nastupa sa Zubinom Mehtom 11. i 12. oktobra u Kolarčevoj zadužbini

Beogradska filharmonija nastupiće sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom, 11. i 12. oktobra u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine, najavili su iz BF

Beogradska filharmonija nastupiće sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom, 11. i 12. oktobra u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine, najavili su iz BF.

Na zadovoljstvo brojne publike koja željno iščekuje susrete sa voljenim Mehtom, maestro će održati čak dva nastupa sa orkestrom, a ulaznice su u prodaji od 11. septembra na biletarnici Beogradske filharmonije kao i onlajn.

KLUNI I PIT PONOVO ZAJEDNO: Potvrđeno snimanje filma „Ocean’s 14“

U novi vek i svoju 101. godinu postojanja, Beogradska filharmonija ulazi veličanstveno i ponosno, sa velikanom klasične muzike i najvećim prijateljem orkestra.

Oktobarski koncerti koji se očekuju sa ogromnim uzbuđenjem, biće petnaesti put da se Mehta susreće sa Beogradskom filharmonijom.

Za ovu priliku, zajedno će izvesti genijalne partiture Mocartove Simfonije u ge-molu br. 40 i Šubertove Simfonije br. 9, Velike.

„Veoma se radujem svakom novom susretu sa Beogradskom filharmonijom, orkestrom sa kojim delim dugotrajne uspomene“, izjavio je čuveni Mehta koji je nastupio poslednji put u Beogradu 2023. godine, povodom stogodišnjice Beogradske filharmonije i turneje koju je održao sa orkestrom u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Danas 88. godišnji maestro, aktivni je dirigent nemerljive veličine.

Na svetskoj muzičkoj sceni prisutan je gotovo sedam decenija sa nastupima koji su postali istorijski, prenosi Tanjug.

Na veliku radost Beogradske filharmonije, maestru se ostvaruje želja da ponovo predvodi orkestar sa kojim je imao svoj debi i započeo profesionalnu karijeru koja je još uvek intenzivna.

„Poštovalac sam Beogradske filharmonije još od 1958. godine kada sam sa ovim orkestrom u Beogradu imao jedan od prvih koncerata u svom životu. Zadivljujući je njihov razvoj i napredak do danas i jedva čekam da ponovo dirigujem orkestrom, već razgovoramo o budućnosti i jedva čekam da se vratim“, izjavio je maestro Mehtom prošle godine nakon rođendanskog nastupa i uspešne turneje u Albaniji i Republike Severne Makedonije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter