Izvor: Blic
09.08.2024 u 16:55
0

LEKARKA IZ SRBIJE OVO ZALEPILA NA VRATA: Ne javljajte se na pregled i slobodno promenite doktora

Pacijente koji su došli na pregled kod jedne doktorke u domu zdravlja u Bajinoj Bašti sačekalo je krajnje neobično obaveštenje, tvrde da društvenim mrežama građani.

Pacijente koji su došli na pregled kod jedne doktorke u domu zdravlja u Bajinoj Bašti sačekalo je krajnje neobično obaveštenje, tvrde da društvenim mrežama građani. Prema njihovim tvrdnjama koje su potkrepljene fotografijom, doktorka je uputila poruku pacijentima koji traže lažirana bolovanja.

„Simulanti – pacijenti koji traže lažirana bolovanja neka se ne javljaju na pregled i neka bolesnim pacijentima ne zauzimaju mesto i vreme. Savet – slobodno promenite doktora. Hvala na razumevanju“ – piše velikim slovima na obaveštenju uz navodni potpis doktorke Vesne Jezdić.

Na istom obaveštenju nadovezuje se još jedno, a to je da ista doktorka ne prima stručne saradnike.

Doktorka na odmoru, obaveštenje stoji

Kako tvrdi jedna stanovnica Bajine Bašte, kod doktorke Jezdić joj se leči majka, a obaveštenje stoji iako je i sama na odmoru.

Na istom obaveštenju nadovezuje se još jedno, a to je da ista doktorka ne prima stručne saradnike.

– Sliku vam šaljem iz Doma zdravlja u Bajinoj Bašti. Kod dotične doktorke mi se majka leči, ovo nigde nisam još videla – počinje ona u svojoj objavi i nastavlja:

„Majka mi je psihijatrijski bolesnik, imala je pre dva dana blagi srčani udar (sumnjaju), treba od 12. avgusta do 23. avgusta da prima fizikalnu terapiju. Lekarska komisija joj je zatvorila bolovanje, sa rešenjem da se javi na posao 27. avgusta. S tim da smo se mi žalili, jer žena ne može da stoji duže od 5 minuta, a radi u hladnjači i da su joj samo preporučili da prikupi opet iste upute od doktora i 29. avgusta da donese ih na komisiju. I tako dolazimo do dotične doktorke koja je na odmoru i nalepljenom slikom koju vam šaljem na vratima- navela je ona, a prenela Instagram stranica „serbialive_vesti“.

Direktor u šoku: „To nije praksa“

Kako je za „Blic“ rekao direktor Doma zdravlja dr Nebojša Jovanović, za navedeno obaveštenje nije znao i odmah će proveriti da li je ova informacija tačna.

– Verujte mi da sam u šoku, prvi put čujem to od vas i odmah ću da proverim sve – naveo je direktor.

Na pitanje da li je praksa da se takva obaveštenja nađu na vratima lekara, naveo je da „apsolutno nije i da, ukoliko je tačno, moraće da pokrene dodatne procedure“.

Od „Svaka joj čast“ do „Sram je bilo“
NASILJE NA PROTESTU NEĆE BITI TOLERISANO: Tužilac Nenad Stefanović pozvao sve da poštuju red i mir

Komentari na društvenim mrežama su se nizali, od onih koji doktorku osuđuju do onih koji smatraju da je bila otvorena i iskrena.

– Daj Bože da bolovanja otvaraju samo zdravi ljudi radi odmora – glasio je jedan od pristojnijih komentara na račun ovog obaveštenja.

– Bravo za doktorku – glasio je drugi.

– Ma nek promene posao, ako im se ne ide, vrlo prosto – dodala je jedna korisnica Instagrama.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter