Izvor:
16.07.2017 u 21:37
0

Makron o Trampu: „SAD I FRANCUSKA SU PRIJATELJI, PA BI TREBALO I MI DA BUDEMO!“

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da bi američki predsednik Donald Tramp mogao da promeni stav o Pariskom klimatskom sporazumu posle njihovih razgovora, a AP ocenjuje da je to bila Makronova "glamurozna ofanziva sa ciljem šarmiranja".

"Naše države su prijatelji, tako da bismo trebali i mi da budemo", rekao je Makron u intervjuu za današnje izdanje francuskih nedeljnih novina "Žurnal di dimanš", braneći svoj pristup Trampu.

Kako navodi agencija, nakon napetog rukovanja prilikom njihovog prvog sustreta u maju, Makron je rekao da su dobili "bolju, intimniju spoznaju jedan o drugom" nakon prošlonedeljne Trampove posete.

"Tramp me je slušao. Rekao je da će pokušati da pronađe rešenje u predstojećim mesecima", istakao je Makron govoreći o glavnoj tački njihovog razgovora – Trampovom povlačenju iz Pariskog sporazuma o klimatskim promenama.

Francuski lider je priznao da cilj bio da se Amerikancima pruži "jača slika Francuske" nakon smrtonosnih islamskih ekstremističkih napada koji su naneli veliku štetu turizmu u toj zemlji.

Izvor:Tanjug.rs
Foto: Instagram/emanuelmacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter