Izvor: Kurir
05.06.2024 u 17:21
0

MOLIMO BOGA DA NAS NE POGODI JOŠ JEDAN TALAS NEVREMENA: Jak grad napravio veliku štetu u selima oko Topole!

Jako olujno nevreme praćeno gradom i obilnom kišom oko 14 časova zahvatilo je deo teritorije opštine Topola. Prema prvim informacijama pričinilo je veliku štetu na poljoprivrednim kulturama. Gradonosni oblaci zahvatili su sela Šatornja, Blaznava, Vinča, Plaskovac, Ovsište, Trnava.

– Grad je padao skoro pola sata, negde duže, negde kraće zavisi kako se kretao oblak, ali manje od 10 minuta nije nigde, šteta je velika to je zasigurno što vam mogu reći a kolika je tačno znaćemo sutra. Najveću štetu kao i uvek pretrpele su poljoprivredne kulture naročito voće koje je sada stiglo za berbu, povrće, ratarski usevi. Pored grada bila je i obilna kiša a kako najavljuju meteorolozi do kraja dana je na snazi upozorenje pa samo da molimo Boga da nas ne pogodi još jedan talas nevremena – kaže za RINU Marko Nikolić poljoprivrednik iz sela Ovsište.

NOVI SAD POD VODOM! Automobili plivaju, opšti haos!

Gradonosni oblaci pričinili su velike štete usevima i u selima Vinča, Trnava, dok su lokalno zahvatili i delove okolnih sela. Kolika je šteta znaće se u narednim danima kada na teren izađe komisija za popis štete.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter