Izvor: Blic
10.08.2024 u 10:27
0

NEMIRI U BANGLADEŠU POVEĆAVAJU CENU ODEĆE U EVROPI: Postoji opasnost nestašice artikala omiljenih modnih brendova

Nemiri u Bangladešu mogu značajno da utiču na modnu industriju u Nemačkoj, pa čak i da izazovu povećanje cena. Bangladeš je važna proizvodna zemlja za globalnu modnu industriju, a kratkoročno zatvaranje fabrika moglo bi dovesti do poremećaja, rekao je za dpa ​​izvršni direktor trgovinskog udruženja HDE Stefan Gent.

U slučaju dužih kašnjenja u proizvodnji, ne mogu se isključiti problemi sa pojedinačnim brendovima, rekao je „Akel Augustin“ (Akel) iz Udruženja za trgovinu tekstilom, obućom i kožom (BTE).

Međutim, sumnjam da će kupci i primetiti jer su skladišta puna, posebno na početku sezone, dodao je Avgustin.

Ako se vreme ne pokvari, letnja odeća će možda i dalje biti u ponudi.

Posle Kine, Bangladeš je najvažniji izvoznik odeće za modnu industriju u Evropi i Nemačkoj.

Mnogi veliki modni brendovi kao što su „Zara“, „Hennes & Mauritz“ (Hennes & Mauritz – H&M) i „Kik“ nude odeću napravljenu u Bangladešu.

Prošle godine u Nemačku je uvezena roba iz Bangladeša ukupne vrednosti 7,1 milijardu evra, pokazuju podaci Saveznog zavoda za statistiku. Mnogi artikli se izvoze iz daljih zemalja u Nemačku

U Bangladešu su nedavno ponovo izbili masovni protesti. Vlada premijera Šeika Hasine, koji je u međuvremenu napustio zemlju, uvela je policijski čas i rasporedila policiju i vojsku. Prema izveštajima, poginulo je više od 400 ljudi..

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter