Izvor: Alo.rs
02.08.2020 u 16:01
0

PELEMIŠ APELUJE: Molim vas za jednu važnu stvar

Za neke zaključke je potrebno mnogo više vremena.

Dr Pelemiš o trenutnoj situaciji sa korona virusom.

– Molio bih vas da nam pomognete. Zaista da nam pomognete u smislu dobrog pravovremenog obaveštavanja javnosti. Jeste smanjen broj pregleda, ležećih bolesnika, ali stalno gledam u ovaj broj bolesnika koji su u jedinicama intenzivne nege, taj broj me brine – rekao je na početku svog obraćanja novinarima dr Mijodrag Pelemiš, član kriznog štaba za borbu proitv kovida 19.

PROČITAJTE I:

PRIZOR KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Otac, majka i brat ga našli mrtvog na DNU BUNARA!

POLICIJA ZAPLENILA 10.500 FALSIFIKOVANIH EVRA: Muškarac srednjih godina ih doneo sa KiM!

MASKE 5.000, ŠVERC U PREVOZU 10.000: KAZNE koje prete Beograđanima na ulici!

ROMANA IZAŠLA IZ ZATVORA, MOMAK JOJ JOŠ ROBIJA: Evo gde su je sada smestili!

UŽAS U KOVID BOLNICI: Pacijent pretukao medicinsku sestru ŠTAKOM jer ga je sprečila da SVOJEVOLJNO ODE KUĆI!

– Ovoliki broj ljudi u bolnicama, toliki broj zdravstvenih radnika u skafanderima. Odakle im snaga i srce da ih napadaju u ovom trenutku kada im je najteže. Ovaj broj bolesnika koji se prima i pored toga što ima manji broj pregleda to su ozbiljni bolesnici, većina njih mora da bude u jedinicama intenzivne nege, to je ono što me brine.

I pored manjeg broja pregledanih ima dosta onih sa teškom kliničkom slikom. Pozivam na oprez da se ne donose prevremeni zaključci o posledicama korona virusa – rekao je Pelemiš.

Kako je dodao, za neke zaključke je potrebno mnogo više vremena.

– Konkretno mislim na sterilitet, to je ozbiljna stvar. Sa teškim bolestima srca i krvnih sudova, i veliki broj drugih virusa dovodi do zapaljenja srčanog mišića. Sve što kažu kardiolozi su u pravu, ali za ovaj virus moramo da sačekamo da prođe vreme jer je prerano za zaključke – dodao je Pelemiš.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter