Izvor:
27.08.2018 u 06:54
0

PREKRŠIO ZAKON: Severna Koreja pritvorila je japanskog turistu!

Severna Koreja pritvorila je japanskog turistu Tomojukija Sugimota pod optužbama da je prekršio zakon tokom posete toj zemlji i biće proteran.

Sugimoto, snimatelj iz prefekture Šiga u centralnom Japanu, uhvaćen je kako snima vojni objekat u gradu Nampo. On je tokom vikenda ispitan i još uvek nije poznato da li je proteran iz Severne Koreje.

Japanska vlada saopštila je da prati izveštaje KCNA.

– Vlada je uložila sve svoje napore, ali uzdržavamo se od iznošenja detalja zbog prirode slučaja – navela je vlada Japana.

Japanski mediji su početkom avgusta izvestili da je Japanac pritvoren u Severnoj Koreji i da vlada prikuplja informacije o njemu. Japan, koji se zalaže da Pjongjang odustane od svog nukelarnog programa, traži od Severne Koreje da oslobodi Japance kidnapovane tokom 1970-tih i 1980-tih godina.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter